Caută
Close this search box.

Navalnîi ar fi murit mai devreme decât a anunțat penitenciarul / Trupul lui se află la morga spitalului Salekhard

aleksei navalnîi

Update Trupul disidentului rus Aleksei Navalnîi s-ar afla la morga spitalului Salekhard din provincia Iamalo-Neneția, acolo unde e și lagărul în care a murit. Nici până acum nu a fost făcută autopsia, iar familia nu e lăsată să ia corpul.

Aleksei Navalnîi ar fi murit mai devreme decât a anunțat penitenciarul „Lupul Polar”. Un deținut a povestit că în seara zilei de joi, 15 februarie, în închisoare a fost o agitație neobișnuită. În curtea penitenciarului au intrat mai multe mașini, după ce toți condamnații au fost închiși în barăci și avertizați să nu facă nicio mișcare.

A doua zi, toată lumea a fost percheziționată, iar gardienii au căutat în special telefoane.

Deținutul a vorbit sub protecția anonimatului cu jurnaliștii unei publicații ruse din străinătate şi le-a spus că au aflat de moartea lui Navalnîi în dimineața zilei de vineri.

Oficial, decesul a fost anunţat vineri după prânz.

Surse din Comitetul de investigație au declarat pentru un canal media de opoziție că Navalnîi a fost otrăvit lent, încă din luna august.

Politicianul rus de opoziție Alexei Navalnîi, cel care a dezvăluit corupția uriașă din jurul lui Vladimir Putin și un critic dur al Kremlinului, a murit în închisoare, a anunțat vineri penitenciarul în care acesta era încarcerat, conform Reuters. În decembrie, Navalnîi – în vârstă de 47 de ani – fusese transferat în colonia penală „Lupul Polar”, considerată una dintre cele mai dure din Rusia, majoritatea deținuților de acolo fiind condamnați pentru omor sau infracțiuni deosebit de grave.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri