Caută
Close this search box.

Noi atacuri nocturne cu drone ruseşti împotriva infrastructurii energetice din sudul și centrul Ucrainei. 15.000 de oameni au rămas fără energie electrică

Armata aerului ucraineană a anunţat sâmbătă că a doborât nouă din cele 14 drone ruseşti lansate într-un atac în cursul nopţii în sudul şi centrul Ucrainei, şi dintre care unele au provocat daune infrastructurii energetice a oraşului Krivîi Rih, transmit EFE, dpa şi AFP.

‘În noaptea de 3 februarie 2024, inamicul a atacat cu 14 drone de tip Shahed-136-131 (…) şi cu doua rachete aerine Kh-59 direcţionate din regiunea Belgorod’, au anunţat Forţele Aeriene.

Potrivit acestora, nouă dintre cele 14 drone au fi putut fi distruse în regiunile Dnipropetrovsk, Odesa, Mikolaiv şi Jitomir.

‘Aseară, inamicul a direcţionat o parte semnificativă din ‘Shahed’ împotriva infrastructurii energetice din regiunea Dnipropetrovsk’, a indicat armata aerului.

Drept urmare, o substaţie electrică şi două linii de înaltă tensiune au fost avariate în această regiune, după cum a raportat operatorul electric Ukrenergo pe canalul său Telegram.

Acest lucru a provocat întreruperi de curent care au afectat persoane fizice şi clienţi industriali din oraşul Krivîi Rih, care este ţinta unor astfel de atacuri pentru a doua noapte consecutiv.

Aproximativ 15.000 de oameni au rămas fără curent sâmbătă, a declarat preşedintele Administraţiei Militare Dnipropetrovsk, Serghei Lisak, în timp ce alimentarea cu apa caldă a 43.000 de consumatori a fost, de asemenea, afectată.

The post Noi atacuri nocturne cu drone ruseşti împotriva infrastructurii energetice din sudul și centrul Ucrainei. 15.000 de oameni au rămas fără energie electrică appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri