Caută
Close this search box.

Nou atac al SUA împotriva rebelilor houthi din Yemen. Au fost vizate două drone navale încărcate cu explozibili

houthi

Statele Unite au desfăşurat luni o nouă lovitură împotriva rebelilor houthi din Yemen, care a vizat două drone navale de suprafaţă încărcate cu explozibili, a anunţat armata americană, pe fundalul unei conflagraţii regionale legate de războiul din Fâşia Gaza, transmite AFP.

Forţele americane şi-au înmulţit operaţiunile în Yemen şi în largul coastei acestei ţări sfâşiate de război, afirmând că acţionează pentru a proteja navigaţia în Marea Roşie şi Golful Aden de atacurile rebelilor houthi, care spun că îi sprijină prin acţiunile lor pe palestinienii din Fâşia Gaza, asediaţi şi bombardaţi de Israel de aproape patru luni.

Armata a efectuat „o lovitură de autoapărare împotriva a două drone navale de suprafaţă încărcate cu explozibili” în jurul orei 12:30 GMT, a declarat pe reţeaua de socializare X Comandamentul militar american în Orientul Mijlociu (CENTCOM).

Forţele americane au identificat aceste drone în „zonele din Yemen controlate de houthi ” şi au estimat că reprezintă „o ameninţare iminentă la adresa navelor marinei americane şi a navelor comerciale„.

Susţinuţi de Iran, rebelii houthi controlează o mare parte din Yemen după aproape un deceniu de război împotriva guvernului. Preluare: Agerpres

The post Nou atac al SUA împotriva rebelilor houthi din Yemen. Au fost vizate două drone navale încărcate cu explozibili appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri