Caută
Close this search box.

Alzheimer, descoperire uluitoare: Simptomele de demență cu debut precoce ar putea fi conectate cu un tratament medical din copilărie

Peste 50 de milioane de oameni din întreaga lume se luptă cu boala Alzheimer. Un coşmar pentru mulţi, este o realitate pentru din ce în ce mai mulţi. Este o problemă de sănătate publică mondială.

Boala Alzheimer este o afecțiune neurodegenerativă progresivă care afectează funcționarea creierului, inclusiv memoria, gândirea și comportamentul. O asociem de obicei cu bătrâneţea, însă nu este întotdeauna aşa.

Boala Alzheimer este o afecțiune complexă și progresivă care afectează creierul și apare de obicei la persoanele în vârstă, deși poate să apară și la vârste mai tinere în cazuri mai rare.

În general, boala Alzheimer începe să se dezvolte lent și în mod treptat, iar simptomele devin tot mai evidente pe măsură ce progresează afecțiunea. Nu ştim în acest moment ce declanşează această boala şi nu reuşim decât în mică măsură să îi oprim evoluţia.

Însă un nou studiu publicat în revista Nature Medicine a adus în atenție o descoperire uluitoare: simptomele de demență cu debut precoce la cinci adulți ar putea fi conectate cu un tratament medical din copilărie, cu hormoni de creștere uman. Acest tratament, administrat acum zeci de ani, a fost asociat cu o posibilă transmitere a bolii Alzheimer.

Studiul este important pentru ca oferă primele dovezi despre boala Alzheimer dobândită medical la oamenii vii. Cercetătorii au observat că simptomele timpurii ale demenței, în aceste cazuri, ar putea fi rezultatul unei posibile transmiteri a proteinei beta-amiloid, o componentă cheie în formarea plăcilor asociate cu boala Alzheimer în creier.

Este important de menționat că aceste cazuri sunt foarte rare și sunt legate de proceduri medicale învechite, care nu mai sunt folosite în prezent.

Totuși, aceste constatări ridică întrebări esențiale despre modul în care tratamentele medicale din trecut ar putea influența dezvoltarea bolilor degenerative.

Între anii 1959 și 1985, cei cinci adulți implicați în studiu au primit tratament cu hormoni de creștere uman, derivat din glanda pituitară a unor cadavre. Deși acest tratament era folosit pe scară largă în acea perioadă, a fost întrerupt din cauza preocupărilor legate de transmiterea unei tulburări rare a creierului.

Noul studiu sugerează, potrivit TVR Info, că expunerea repetată la tratamentele contaminate cu prioni și beta-amiloid ar putea contribui la transmiterea bolii Alzheimer. Deși aceste constatări sunt alarmante, ele subliniază importanța măsurilor de precauție în domeniul medical pentru a preveni transmiterea accidentală a bolilor neurodegenerative.

Cu toate acestea, este important să subliniem că nu ar trebui să ne temem pentru că tratamentul cu hormonul de creștere uman nu mai este utilizat în prezent.

Totuși, studiul ar putea oferi indicii prețioase pentru dezvoltarea unor strategii terapeutice mai eficiente în viitor.

The post Peste 50 de milioane de oameni suferă de Alzheimer. Studiu: Simptomele de demență cu debut precoce ar putea fi conectate cu un tratament medical din copilărie appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri