Caută
Close this search box.

Portul Constanța este ocolit de navele de croazieră. Războiul din Ucraina l-a scos de pe harta obiectivelor turistice

În ultimii doi ani, navele maritime cu turiști străini n-au mai ajuns în România, iar cele fluviale au adus puțini vizitatori. În acest an sunt programate să acosteze cinci nave de croazieră, dar nu este sigur că vor veni. Ultima navă maritimă de croazieră a acostat în terminalul de pasageri al portului Constanța în anul 2021. A fost singura care a mai ajuns în România, după restricțiile impuse în pandemie.

Din 2022, odată cu izbucnirea războiului din Ucraina, navele martime cu turiști la bord au exclus Constanța din itinerariu.

Doar navele fluviale au mai ajuns la Constanţa în ultimii doi ani. Au la bord doar câteva sute de pasageri şi fac croaziere pe distanţe mai scurte, cu plecări din Budapesta.

Marile nave de corazieră, care trec prin Mediterană si Marea Neagră, au şi câte 2500 de pasageri.

De la izbucnirea războiului din Ucraina, 90 de mine marine au fost identificate plutind în derivă. 5 dintre acestea au fost distruse de militarii Forțelor Navale Române.

Cea mai bună perioadă pentru turismul de croazieră, în România, a fost în anii dinaintea pandemiei. Atunci, în Constanța au acostat 183 de nave cu pasageri, care au vizitat litoralul românesc, Delta Dunării dar și alte obiective.

În 2024, cinci mari nave maritime, care vor pleca din Istanbul, și-au anunțat vizita în Portul Constanța. Nu este sigur că vor veni. Decizia va fi luată de companiile de croaziere, în funcție de situația de securitate de pe mare.

The post Portul Constanța este ocolit de navele de croazieră. Războiul din Ucraina l-a scos de pe harta obiectivelor turistice appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri