Caută
Close this search box.

Protest al taximetriștilor, în Piața Constituției și Piața Victoriei. Ei sunt nemulțumiți de concurența neloială a companiilor de transport alternativ

star taxi

Taximetriștii protestează miercuri, în Piața Constituției din București și în Piața Victoriei. Sunt permise 800 de mașini în parcarea din fața Parlamentului și 150 în fața Guvernului. Adunarea publică are autorizație până la ora 14.00.

Reprezentanții protestatarilor au spus că sunt nemulțumiți din cauza concurenței neloiale pe care le-o fac platformele de transport alternativ. Mai exact, firmele de taximetrie vor ca firmele de transport alternativ să plătească aceleași taxe și impozite.

De asemenea, ei vor ca acestea să nu mai aplice tarife diferențiate în funcție de aglomerație sau condiții meteo.

Protestatarii vor și ca numărul de licențe care le sunt emise companiilor de transport alternativ să fie egal cu cel al firmelor de taximetrie.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi (ADTI), Radu Viorel, taximetriştii vor rămâne în stradă pe termen nelimitat, dacă nu vor fi efectuate modificările legislative.

”La ora 12:30 mergem din nou la Guvern, unde vom avea o nouă rundă de discuţii despre reglementarea transportului alternativ şi a modificării Legii 38 privind transportul de persoane în regim de taxi şi închiriere. Totodată, vom solicita creşterea vechimii autoturismelor taxi, de la 10 la 15 ani, deoarece operatorii de transport nu-şi mai pot cumpăra alte maşini noi, venind după o criză economică. Dacă nu vor fi făcute modificările legislative, nu avem altă variantă decât să rămânem în stradă pe termen nelimitat”, a spus acesta, potrvit Agerpres.

The post Protest al taximetriștilor, în Piața Constituției și Piața Victoriei. Ei sunt nemulțumiți de concurența neloială a companiilor de transport alternativ appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri