Caută
Close this search box.

Rusia a atacat din nou la granița României. Explozii în porturile Ismail și Reni / MApN face verificări suplimentare în zona Ceatalchioi

Update Ministerul Apărării Naţionale a informat, sâmbătă dimineaţă, că aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Turce din Baza Aeriană 86 de la Feteşti au fost ridicate în jurul orei 1,15 pentru a executa misiuni de cercetare a spaţiului aerian naţional, în contextul în care forţele ruse au executat atacuri cu drone asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Ismail şi Reni, în proximitatea graniţei dintre Ucraina şi România.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, locuitorii din Tulcea au primit trei mesaje RO-Alert cu privire la faptul că la granița cu România au avut loc trei valuri de atacuri Shaled. Președintele Forțelor de Apărare de Sud confirmă 5 persoane rănite.

Oficialii ucraineni au transmis că Sistemul de Apărare al Ucrainei a distrus 23 din cele 31 de drone rusești care s-au îndreptat din largul Mării Negre, de la circa 40 de km de țărm, către orașele Chilia Nouă, Ismail și Reni.

,,În primul val, nouă drone au atacat Odesa și infrastructura acesteia. S-a reușit să se distrugă toate cele nouă Shahed-uri, dar resturi din infrastructura portuară s-au deteriorat și o persoană a fost rănită”, a spus Nataliya Humenyuk, jurnalistă de origine ucraineană.

,,Izmail / Reny / Orlovka 6 SHAHEDOV în direcția ta. Așa zboară peste casele cititorilor noștri Stați la adăpost!” a transmis canalul Odesa Info după miezul nopții, scrie infotulcea.ro.

ISU Tulcea a declarat sâmbătă dimineața, 10 februarie, că mesajele RO-Alert au produs panică în rândul locuitorilor din zonă.

,,În cursul nopții trecute au fost 7 apeluri la numărul unic de urgență 112 prin care apelanții au solicitat informații în urma primirii mesajelor RO-Alert ori au semnalat faptul ca se aud zgomote puternice din zona de nord a teritoriului românesc.

Nu au fost apeluri care să semnaleze căderea unor obiecte în apropierea locuințelor ori a zonelor populate” au transmis reprezentanții ISU Delta Tulcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri