Caută
Close this search box.

Senatul american va dezvălui săptămâna aceasta noul său plan de ajutor pentru Ucraina

Senatul american va dezvălui săptămâna aceasta noul său plan de ajutor pentru Ucraina, a anunțat joi liderul democrat Chuck Schumer, la câteva ore după ce Uniunea Europeană a aprobat un pachet de ajutor de 50 de miliarde de euro pentru Kiev, potrivit AFP.

„Intenționăm să publicăm întregul text (…) mâine și cel târziu duminică”, a declarat liderul democrat din Cameră. El a precizat că speră la un prim vot asupra textului miercuri „cel târziu”, potrivit Agerpres.

Congresul american bate pasul pe loc de mai multe luni în ceea ce privește un pachet de ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, pe care președintele Joe Biden și omologul său Volodimir Zelenski au făcut presiuni în acest sens.

Dar, la aproape doi ani de la începutul unui război care se împotmolește – și la peste 110 miliarde de dolari deja deblocați de Congres – republicanii, în special, au început să considere factura prea piperată.

Ei își condiționează sprijinul pentru acest nou pachet de o înăsprire drastică a politicii americane în materie de imigrație, o chestiune asupra căreia negocierile continuă.

Pentru a fi adoptat, acest pachet ar trebui să treacă de Senat și apoi de Camera Reprezentanților. Șeful acestei camere, Mike Johnson, a avertizat că, în stadiul actual, orice vot asupra unor noi fonduri pentru ajutorul acordat Ucrainei și pentru întărirea frontierei cu Mexicul este „născut mort”.

Președintele Joe Biden, care se străduiește să treacă acest pachet de măsuri, a sunat-o pe președinta Comisiei Europene pentru a mulțumi UE că a aprobat un pachet de asistență de 50 de miliarde de euro pentru Kiev, a anunțat joi Casa Albă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri