Caută
Close this search box.

Tribunalul București a admis în principiu o cerere de revizuire a sentinței definitive de condamnare din dosarul lui Dan Voiculescu / Condamnarea ar putea fi anulată

ppu-sl

Judecătorul Sterică Toma de la Tribunalul București a admis în principiu cererea de revizuire a verdictului final de condamnare din dosarul lui Dan Voiculescu, formulată de unul dintre inculpații condamnați, fostul șef AVAS Jean Cătălin Sandu, potrivit portalului Tribunalului București.

”În baza art. 459 alin.4 C. proc. pen. cu ref. la art. 453 alin.1 lit. b C. proc. pen. admite în principiu cererea de revizuire formulată de SANDU Jean Cătălin împotriva sentinţei penale nr. 701/26.09.2013 pronunţată de Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală, definitivă prin decizia penală nr.888/08.08.2014 a Curţii de Apel Bucureşti, Secţia II Penală, în dosarul nr.25497/3/2012**.

Fixează termen de judecată la data de 22.05.2024, ora 12,30, CF39, pentru când vor fi citaţi petentul revizuent şi intimaţii. Definitivă. Pronunţată astăzi, 12.02.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţie, prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia judecătorului Sterică Toma.

Potrivit articolului 453 alineatul 1 litera b din Codul de procedură penală invocat de judecător, reprezintă un caz de revizuire dacă ”hotărârea a cărei revizuire se cere s-a întemeiat pe declaraţia unui martor, opinia unui expert sau pe situaţiile învederate de un interpret, care a săvârşit infracţiunea de mărturie mincinoasă în cauza a cărei revizuire se cere, influenţând astfel soluţia pronunţată”.

Deocamdată, judecătorul a decis că sunt întrunite doar condițiile de formă pentru a se verifica cererea de revizuire pe fond, potrivit G4media.ro.

Dacă însă, pe 22 mai, judecătorul Sterică Toma admite și pe fond cererea de revizuire a verdictului definitiv din dosarul lui Dan Voiculescu, atunci sentința de condamnare va fi anulată, iar procesul se reia, au explicat pentru G4Media.ro surse judiciare.

În aceste condiții, mogulul Antenelor, Dan Voiculescu, ar putea cerea daune pentru cei 3 ani de închisoare pe care i-a executat din condamnarea definitivă primită de 10 ani de detenție. În plus, Statul Român, prin ANAF, ar trebui să îi dea înapoi bani confiscați.

Dan Voiculescu a fost condamnat în august 2014 în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) la 10 ani de închisoare, din care a executat 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri