Caută
Close this search box.

Alegerile din Rusia – farsă, parodie, simulare, teatru politic. Putin reales vorbește despre noi teritorii de ocupat, război cu NATO și rostește pentru prima dată numele lui Navalnîi

Kremlinul anunță că vrea să creeze o zonă tampon la granița cu Ucraina, pentru a se asigura că propriile teritorii sunt ferite de atacurile Kievului. O declarație a fost făcută imediat după realegerea lui Vladimir Putin în fruntea Federației Ruse cu 87,28% din voturi, potrivit rezultatelor finale. Contracandidații săi au obținut scoruri minuscule, așa cum era prevăzut. În mod cinic, Putin a recunoscut că opozantul său, Aleksei Navalnîi, mort acum o lună în închisoare, urma să fie eliberat în cadrul unui schimb de prizonieri.

Farsă, parodie, simulare, teatru politic sau alegeri în Rusia. Un „rezultat excepțional”, după cum a comentat Kremlinul.

Vladimir Putin s-a confruntat cu trei candidați fantomă, care au obținut procente între 3 și 4%.

Putin, reales preşedinte cu 87,28% din voturile exprimate în Rusia, potrivit numărătorii finale

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a fost reales preşedinte cu 87,28% din voturi, potrivit rezultatelor definitive publicate de Comisia electorală după numărarea tuturor voturilor exprimate în secţiile din Rusia, relatează Reuters şi AFP.

Principalul opozant, Aleksei Navalnîi, a murit într-o închisoare arctică luna trecută, iar alți critici sunt în exil sau după gratii.

Liviu Iurea: „Primele declarații după anunțarea victoriei, actualul președinte rus le-a făcut într-o conferință de presă organizată la miezul nopții. În noul său mandat, Putin vrea să finalizeze obiectivele pe care și le-a propus atunci când a început războiul în Ucraina. Știe că în țara vecină sunt deja militari occidentali într-o calitate sau alta și a avertizat încă o dată asupra riscului escaladării conflictului”.

Rusia vrea să cucerească mai multe teritorii ucrainene, pentru a crea o așa numită „zonă tampon” la graniță. Vladimir Putin nu a dat detalii, dar a menționat că ar trebui să fie suficient de mare pentru a împiedica armele de fabricație străină să lovească teritoriul rus.

El a făcut aceste observații după ce a fost întrebat dacă e necesar ca Rusia să includă regiunea ucraineană Harkov, care se învecinează cu Belgorod, o provincie a Rusiei atacată frecvent de trupe ucrainene.

Nu exclud ca, ținând cont de evenimentele tragice care au loc azi, să fim obligați la un moment dat, când vom considera oportun, să creăm o anumită zonă sanitară în teritoriile controlate azi de regimul de la Kiev pentru a crea o zonă de securitate”, a explicat liderul de la Kremlin.

Putin: Este nevoie de o zonă de securitate, în Ucraina, la granița cu Belgorod. Rusia vizează anexarea regiunii Harkov

O „zonă sanitară” ar trebui instituită în apropierea granițelor rusești cu Ucraina, în special în zona Belgorod, a susținut președintele rus Vladimir Putin în timpul discursului televizat difuzat în noaptea de duminică spre luni.

Potrivit lui Putin, numeroși soldați din state membre ale NATO sunt deja desfășurați în Ucraina. El a afirmat că nu poate fi exclus un război cu Alianța.

Cred că orice este posibil în lumea modernă. Dar am spus deja acest lucru și este clar pentru toată lumea că acest conflict va fi la doar un pas de un al treilea război mondial. Este puţin probabil ca cineva să fie interesat de acest lucru.

Putin a vorbit pentru prima dată despre Aleksei Navalnîi

Pentru prima data, liderul rus a rostit numele lui Aleksei Navalnîi, opozantul său mort în închisoare, spunind că urma să fie eliberat în cadrul unui schimb de prizonieri. O declarație cinică.

Leonid Volkov, un colaborator al lui Navalnîi, l-a descris pe Putin drept o insectă care se hrănește cu sânge.

Vladimir Putin: „În ceea ce îl privește pe domnul Navalnîi, da, a decedat. Este întotdeauna un eveniment trist. Au fost şi alte situaţii în care oamenii au murit în închisoare. Nu s-a întâmplat niciodată în Statele Unite? S-a întâmplat! Şi în mod repetat. Ceea ce vă voi spune este neașteptat. Cu câteva zile înainte că domnul Navalnîi să moară, unii colegi mi-au propus un schimb, domnul Navalnîi în schimbul unor persoane încarcerate în țări occidentale. Poate mă credeți, poate nu. Persoana care mi-a vorbit nu a apucat să-şi termine fraza că am răspuns: „Sunt de acord!” Dar, din păcate, s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Am pus o singură condiţie: să nu se întorarcă în Rusia.”

Alexei Navalnîi este ultimul din lungul șir al asasinatelor politice marca Putin. Dar, foarte probabil, seria crimelor nu se va opri aici.

Putin confirmă că Navalnîi urma să fie eliberat în cadrul unui schimb de prizonieri, chiar înainte de moartea sa

Preşedintele rus Vladimir Putin a confirmat pentru prima dată, duminică, că politicianul de opoziţie Aleksei Navalnîi urma să fie eliberat în cadrul unui schimb de prizonieri, chiar înainte de moartea sa, relatează dpa.

The post Alegerile din Rusia – farsă, parodie, simulare, teatru politic. Putin reales vorbește despre noi teritorii de ocupat, război cu NATO și rostește pentru prima dată numele lui Navalnîi appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri