Caută
Close this search box.

Benjamin Netanyahu: Armata se pregăteşte să intre în Rafah

Benjamin Netanyahu: Armata se pregăteşte să intre în Rafah

Premierul Benjamin Netanyahu a autorizat noi negocieri privind eliberarea ostaticilor. Discuţiile au loc simultan la Cairo şi Doha.

Şeful executivului israelian le-a promis familiilor soldaţilor răpiţi de Hamas că armata se pregăteşte să intre în Rafah şi că nimeni nu va fi lăsat în urmă.

Deocamdată, operaţiunea de la spitalul Al Shifa , din centrul  Fâşiei Gaza, a dus la eliminarea unui alt lider Hamas.

A fost o operaţiune comună a forţelor terestre şi cele aeriene pentru a elimina mai mulţi terorişti. Au fost descoperite câteva depozite de arme şi muniţii şi lansatoare de rachete pregătite de atac.

Curtea Internaţională de Justiţie ordonă Israelului să ofere de urgenţă asistenţă umanitară în Fâşia Gaza

Curtea Internaţională de Justiţie a ordonat joi Israelului să ofere „asistenţă umanitară de urgenţă” în Fâşia Gaza, conform TVRInfo.

Netanyahu a declarat că Israelul nu a avut altă opțiune decât să se deplaseze în Rafah. „Existența țării este în joc”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat în fața unui grup de membri ai Congresului american că „victoria” în Gaza și ” capturarea” liderilor Hamas din enclavă sunt la doar „câteva săptămâni distanță”, potrivit CNN.

Israelul continuă să strângă dovezi privind atrocităţile comise de Hamas pe 7 octombrie. Un membru al Jihadului islamic, prins de armata israeliană, a mărturisit cum a violat o femei în acea zi.

Manar Qassem, bărbat capturat: – Diavolul a pus stăpânire pe mine, am întins-o, am început să o dezbrac și am făcut ce am făcut.
– Ce ai făcut?

– M-am culcat cu ea.
– Nu te-ai culcat cu ea, a te culca înseamnă să dormi. Ce ai făcut?

– Am violat-o

Sirenele au sunat în nordul Israelului din nou. Armata a respins un nou atac al miliţiilor şiite Hezbollah care ţintesc poziţii militare şi localităţi din apropierea graniţei, iar Israelul ripostează cu bombardamente tot mai intense asupra teritoriului libanez, inclusiv cu atacuri ţintite asupra oficialilor Hezbollah şi Hamas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri