Caută
Close this search box.

Bugetul Primăriei Capitalei, respins a treia oară după o şedinţă tensionată

Blocajul de la Primăria Capitalei se adânceşte. Bugetul pentru acest an a picat pentru a treia oară la vot, după o şedinţă cu scandal. Principalele nemulțumiri ale liberalilor au fost legate de faptul că proiectul nu prevede investiții majore şi că a cuprins datoriile Societăţii de Transport Bucureşti și ale Termoenergetica.

Cu dezbateri şi certuri s-a desfăşurat şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Valeriu Șuhan, consilier PSD: Ceea ce faceți dvs., domnule Nicușor Dan, este să transferați responsabilitatea către Consiliul General. De altfel, nu e prima dată a dvs. de a trasfera în mod abuziv responsabilitatea către CGMB. Vă reamintesc că ați făcut-o într-o instanță de judecată, în procesul cu Ecosud.

Răzvan Sebe, consilier PMP: Domnii de la PNL și PSD trebuie să își asume blocajul, pentru că blocajul este generat de dânșii. Discuția nu este pe cifre, este pe blocaj. Domniile lor au intrat deja în campanie electorală și blochează bugetul din motive politicianiste și de campanie.

După o oră de dezbateri şi certuri, a venit rândul votului pentru proiectul de buget în forma inițială.

Iuliana Roxana Cantea, preşedinte de şedinţă: Avem 17 voturi pentru, 23 de abțineri și un vot împotrivă. Nici de această dată bugetul Capitalei nu a fost votat.

Primarul Capitalei explică unde sunt aceste blocaje pentru aprobarea bugetului.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei: Avem trei grupuri politice. Avem USR PMP împreună, PNL, PSD. Ca bugetul să treacă trebuie să existe două din aceste grupuri care să voteze împreună. PNL insistă că trebuie să luăm din altă parte și să punem 700 de milioane la subvenții, USR-ul nu e de acord cu asta, spune că în felul acesta se afectează reparații și investiții. Atunci trebuie să ne ducem toți la PSD, numai că PSD nu vrea să vină la discuții.

La sfârșitul ședinței, Nicușor Dan a luat cuvântul și a precizat că este dispus să discute cu fiecare grup politic.

The post Bugetul Primăriei Capitalei, respins a treia oară după o şedinţă tensionată appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri