Caută
Close this search box.

Curtea Supremă va audia argumentele din cauza imunității prezidențiale a lui Trump pe 25 aprilie

Curtea Supremă va audia argumentele din cauza imunității prezidențiale a lui Trump pe 25 aprilie

La jumătatea lunii iunie, este prevăzută o hotărâre a Curții Supreme, în chestiunea lui Donald Trump, cu privire la problema imunității prezidențiale, împotriva urmăririi penale.

Curtea Supremă va auzi argumente cu privire la faptul dacă fostul președinte Donald Trump este imun de urmărire penală în cazul de interferență electorală al consilierului special Jack Smith din 25 aprilie.

Curtea Supremă a convenit săptămâna trecută că va examina dacă Trump are imunitate de urmărire penală, în cazul procurorului special Smith, și a spus că va urmări rapid apelul, conform FoxNews.

O hotărâre a înaltei instanțe este așteptată până la sfârșitul lunii iunie. Procesul penal al lui Trump a fost pus în așteptare, pentru soluționarea acestei cauze secundare.

Trump și echipa sa legală, solicitând Curții Supreme să examineze problema imunității prezidențiale, au spus că, „dacă se confirmă urmărirea penală a unui președinte, astfel de urmăriri penale vor reapărea și vor deveni din ce în ce mai frecvente, lansând cicluri distructive de reîncriminare”.

„Urmărirea penală, cu stigmatul său mai mare și sancțiunile mai severe, impune președintelui o vulnerabilitate personală mult mai mare decât orice pedeapsă civilă”, se arată în cerere.

„Amenințarea urmăririi penale viitoare, de către o administrație opusă politic, va umbri toate actele oficiale ale președintelui, în special cele mai controversate decizii politice”, se mai spune în document.

Cererea lui Trump afirmă că „adversarii politici ai președintelui vor căuta să influențeze și să-și controleze deciziile prin extorcare efectivă sau șantaj cu amenințarea, explicită sau implicită, de rechizitoriu de către o viitoare administrație ostilă, pentru fapte care nu justifică o astfel de urmărire penală”.

Smith l-a acuzat pe fostul președinte de conspirație pentru fraudarea alegerilor în Statele Unite, conspirație pentru obstrucționarea unei proceduri oficiale, obstrucționarea și încercarea de a obstrucționa o procedură oficială și conspirație împotriva drepturilor.

Aceste acuzații au rezultat din ancheta lui Smith, cu privire la faptul dacă Trump a fost implicat în revolta de la Capitoliu, din 6 ianuarie, și la orice presupusă ingerință în rezultatul alegerilor din noiembrie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri