Caută
Close this search box.

DIICOT a reținut, după un flagrant, trei traficanţi de canabis. Doi dintre inculpaţi au fost prinşi imediat după ce au vândut aproximativ 500 de grame

Trei persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT, acuzate de trafic de droguri, fiind prinse în flagrant după ce au vândut canabis.

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, de DIICOT, pe 29 februarie şi 1 martie, procurorii au dispus reţinerea a trei inculpaţi, cercetaţi pentru trafic de droguri de risc şi mare risc în formă continuată, respectiv trafic de droguri de risc.

Măsurile au fost luate, după ce aceştia au fost prinşi în flagrant, în două acţiuni succesive, ambele desfăşurate în Bucureşti. În prima acţiune, doi dintre inculpaţi au fost prinşi imediat după ce au vândut aproximativ 500 de grame canabis, pentru 13.500 de lei.

„Ulterior, a fost pus în aplicare un mandate de percheziţie domiciliară, în locuinţa celor doi fiind identificate şi ridicate aproximativ 300 grame cocaină, cu o valoare de piaţă de aproximativ 28.000 euro şi peste 1,8 kilograme canabis, cu o valoare de piaţă de 18.000 euro, un aparat de vidat electric, un cântar electronic de mare precizie, sumele de 9.700 lei, 650 euro şi 100 dolari, precum şi alte mijloace de probă”, precizează DIICOT.

Anchetatorii spun că inculpaţii au deţinut şi comercializat, în mod repetat, substanţele interzise, către un număr restrâns de clienţi, în cantităţi cuprinse între 20-40 grame la o tranzacţie.

Pe 1 martie judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti a dispus arestarea preventivă a unui inculpat şi măsura arestului la domiciliu faţă de al doilea.

De asemenea, pe 1 martie a fost prins în flagrant al treilea inculpat, imediat ce a vândut circa 5 kg de canabis, din cantitatea totală de 9, 45 kilograme (cu o valoare de piaţă de aproximativ 100.000 euro), pe care o deţinea în autoturismul cu care se deplasa.

În cursul zilei de sâmbătă, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă a celui de al treilea inculpat.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul Antidrog.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroului Tehnic Criminalistic al DIICOT şi Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

The post DIICOT a reținut, după un flagrant, trei traficanţi de canabis. Doi dintre inculpaţi au fost prinşi imediat după ce au vândut aproximativ 500 de grame appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri