Caută
Close this search box.

EXCLUSIV Darius Dumitru, elevul de 16 ani care visează să poată concura la Jocurile Paralimpice de la Paris: Pot să fac absolut orice, nu mă limitez la dizabilitatea pe care o am

Darius are 16 ani şi învaţă la liceul Iulia Haşdeu din Bucureşti. Este campion naţional la paratriatlon, multiplu campion la paraînot, campion mondial la paraduatlon. Visează să poată concura la Jocurile Paralimpice de la Paris din acest an. Se antrenează în fiecare zi, dar are nevoie de un cărucior special de alergare care să-i susţină performanţa. Concertul caritabil de la Paris a reuşit să-i mobilizeze pe români şi să-l ajute pe tânărul sportiv. Corespondentul TVR la Paris a stat de vorba cu Darius Dumitru şi vă invită să-l cunoaşteţi, într-un reportaj exclusiv.

Darius Dumitru s-a născut cu paraplegie. Când avea 7 luni, la recomandarea medicilor, părinţii l-au înscris la înot. Treptat, a găsit în sport spiritul competiţiei şi dorinţa de a depăşi greutăţile.

Darius Dumitru: Pot sa fac absolut orice, nu mă limitez la dizabilitatea pe care o am, nu mă gândesc că sunt o persoana cu dizabilităţi. Ştiu că pot face ce fac ceilalţi oameni şi aşa reuşesc să depăşesc obstacole în fiecare zi, şi la antrenamente, şi oriunde aş merge.

De la Paris, muzicieni şi public îl susţin pe Darius să-şi poată îndeplini visul. Are nevoie de un cărucior special de alergare pentru antrenamente şi pentru îmbunătăţirea performanţei. Iar două asociaţii i-au venit în ajutor.

Petronela Caso, fondatoare Asociaţia DiEspoir: Două asociaţii, DiEspoir şi Dor Academy, au decis să susţină o cauză nobilă, aceea a problemei handicapului, şi de data aceasta, în acest an celebru şi exemplar din punct de vedere sportiv, care este reprezentat de Jocurile Olimpice de la Paris, în anul centenar Gabriel Fauré, am hotărât şi s-a întâmplat să putem pune împreună muzica şi actul sportiv.

Dirijorul Christian Ciuca: Obiectivele lui Darius sunt obiectivele tuturor. Performanţa nu se poate face fără dăruire, fără pasiune, fără multă muncă şi fără o minte clară.

Darius Dumitru este ambiţios. Impresionează prin hotărâre, maturitate şi foarte multă voinţă şi crede că va reuşi să acumuleze punctajul de care are nevoie pentru participarea la Jocurile Paralimpice de la Paris.

Darius Dumitru: La 16 ani, la o vârstă fragedă, să reuşesc aşa ceva ar însemna chiar un lucru, nu ştiu, nici n-am cuvinte să-l descriu. Este ceva extraordinar, şi dacă voi fi acolo promit că voi face o figură frumoasă.

The post EXCLUSIV Darius Dumitru, elevul de 16 ani care visează să poată concura la Jocurile Paralimpice de la Paris: Pot să fac absolut orice, nu mă limitez la dizabilitatea pe care o am appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri