Caută
Close this search box.

Farul Constanţa şi Sepsi OSK s-au calificat în play-off-ul Ligii 1

Farul Constanţa şi Sepsi OSK s-au calificat în play-off-ul Ligii 1

Farul Constanţa şi Sepsi OSK Sfântu Gheorghe s-au calificat, cu emoţii, în play-off-ul Superligii naţionale de fotbal, după meciurile jucate vineri seara în etapa a 30-a, ultima a sezonului regulat.

Farul, campioana en titre, a remizat pe terenul ultimei clasate, FC Botoşani, 0-0, jucând finalul meciului în zece oameni, după eliminarea armeanului Narek Grigorian (76), pentru al doilea cartonaş galben.

Louis Munteanu a ratat şansa de a deschide scorul pentru Farul (19), fiind blocat de portarul Răzvan Ducan. Alexandru Buzbuchi, goalkeeper-ul Farului, s-a remarcat la şutul lui Ioan Filip (33) şi l-a blocat salvator pe Juan Kaprof (82). Rivaldinho a marcat pentru constănţeni din centrarea lui Kevin Boli (47), dar golul a fost în cele din urmă anulat de arbitrajul video, pentru că mingea ar fi părăsit terenul la centrarea lui Boli.

Ronaldo Deaconu (Farul) a jucat meciul său cu numărul 150 în Superligă.

Sepsi OSK, deţinătoarea Cupei României şi a Supercupei României, a învins-o pe Petrolul Ploieşti cu scorul de 2-1, în deplasare, cu un gol marcat de croatul Gabriel Debeljuh în minutele adiţionale (90+3).

Oaspeţii au reuşit să deschidă scorul prin fundaşul stânga Florin Ştefan (14), cu un şut frumos la colţul lung. Petrolul a căutat egalarea şi a găsit-o în finalul meciului, când kosovarul Albin Berisha (87) a înscris din pasa lui Alexandru Işfan. Ploieştenii au pierdut însă meciul după un şir de erori în apărare.

Jair (28) şi Valentin Ţicu (61) au avut cele mai bune ocazii de la gazde, însă portarul Dinu Moldovan a fost cel mai bun jucător al oaspeţilor.

Sergiu Hanca (Petrolul) a bifat meciul cu numărul 150 în Superliga României.

CFR Cluj a câştigat greu, 1-0 cu FC Hermannstadt, pe teren propriu, printr-un gol înscris de nigerianul Otele (90+3), cu un şut la colţul lung.

Echipa antrenată de Adrian Mutu a ratat prin Peter Michael (47) şi a avut un gol anulat, la Karlo Muhar (49), pentru ofsaid, însă sibienii, care au evoluat curajos, şi-au creat ocazii mai mari şi mai multe de gol. Florin Bejan a ratat incredibil din faţa porţii (28), Ianis Stoica a şutat periculos la colţul lung (41), iar Cristian Neguţ, fost jucător la CFR, a irosit două şanse excelente, în min. 75 şi 79.

Mario Camora a jucat meciul cu numărul 500 în toate competiţiile pentru CFR Cluj, dintre care 384 în Superligă şi 76 în cupele europene.

FC Voluntari şi Universitatea Cluj au terminat nedecis, 0-0, rezultat în urma căruia ilfovenii au coborât pe locul retrogradabil, iar ”U” a ratat calificarea în play-off, conform Agerpres.

Ardelenii au jucat mai bine în prima repriză şi au atacat în valuri, însă fără a-şi crea ocazii clare de gol. FC Voluntari a evoluat mai bine după pauză şi Igor Armaş a trecut pe lângă gol la o fază fixă (55). În min. 87, Valentin Gheorghe (U) a executat o lovitură liberă de la 20 de metri, dar portarul Jesus Fernandez a apărat.

Dinamo a învins-o pe UTA la Bucureşti cu 1-0 şi a părăsit zona retrogradării directe.

Portughezul Goncalo Gregorio (20), cu şut de la 15 metri, deviat de Ibrahima Conte, a marcat singurul gol al partide. Arădenii au controlat repriza secundă şi au avut ocazii bune de gol prin Tiberiu Căpuşă (33), Răzvan Trif (72), dar portarul Adnan Golubovic s-a remarcat. Dinamo a mai avut acţiuni periculoase şi după pauză, dar cea mai clară a fost situaţia lui Gabriel De Moura (43), al căruit şut la colţul scurt a fost respins de Florin Iacob.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri