Caută
Close this search box.

Fostul şef al Agenţiei Naţionale Anti-Doping, despre cazul Simona Halep: Sunt dezamăgit că nimeni din staff-ul ei nu a fost sancţionat

[[{„value”:”

Simona Halep s-a întors în ţară după ce decizia TAS de a-i reduce suspendarea de la 4 ani la 9 luni a fost făcută publică şi este pregătită să joace, peste doar 10 zile, în primul turneu din circuitul WTA. Sportiva nu are încă un antrenor oficial, dar este consiliată de Darren Cahill, alături de care vrea să abordeze primele circuite şi să reuşească o calificare la Jocurile Olimpice de la Paris.

Simona Halep a recunoscut că a plâns când a aflat verdictul TAS, care i-a redus suspendarea de la 4 ani la 9 luni.

Fostul număr 1 mondial a spus că administrarea suplimentelor contaminate a fost greşeala echipei sale, însă fără intenţie.

Ar putea reveni Darren Cahill în echipa Simonei Halep? „Mă ajută să gestionez întoarcerea. Nimic nu este exclus”

Simona Halep s-a întors în țară și pregătește revenirea în circuit. „Am plătit foarte scump greșeala lui Mouratoglou!”, a spus Simona, care este sfătuită de Darren Cahill în procesul de revenire.

Adevărul a ieșit la suprafață. În sinea mea, în interiorul meu mereu am știut că nu am făcut nimic și că nu am luat nicio substanță interzisă, niciodată, și nu am avut această intenție„, a declarat sportiva.

Fostul şef al Agenţiei Naţionale Anti-Doping se întreabă cum este posibil ca niciun membru din fostul staff al Simonei Halep să nu fie sancţionat.

Simona Halep a primit invitație la turneul de la Miami. Patrick Mouratoglou, criticat vehement în social media

Noi reacții după decizia de reducere a suspendării Simonei Halep. Sportiva însăși a revenit pe Instagram cu lămuriri, și tot pe rețelele de socializare au scris Patrick Mouratoglou, acuzat de mulți că ar sta la originea scandalului, dar și fostul antrenor Darren Cahill.

Cristian Balaj a explicat pentru Ştirile TVR că există o procedură obligatorie de testare a suplimentelor înainte de a fi administrate sportivilor.

Sunt dezamăgit că nimeni din staff-ul ei nu a fost sancţionat. Chiar dacă sportivul este răspunzător atunci când anumite substanţe interzise se găsesc în organismul lui, clar a reieşit că cei din staff sunt vinovaţi. Se recomandă sportivilor să nu consume suplimente alimentare decât dacă s-au convins că acel lot nu conţine substanţe interzise. Deci nu e suficient să citesc prospectul, trebuie să verifici dacă acel lot nu e contaminat„, a declarat fostul șef al ANAD.

Simona Halep este invitată deja să joace la Miami Open, dar cel mai mult spune că îşi doreşte să participe la Jocurile Olimpice de la Paris.

Sportiva e conştientă, însă, că după un an şi 7 luni de pauză îi va fi greu să reintre în tenisul mare.

Eu îmi doresc dar eu cred că șansele sunt minime pentru că nu am clasament, dar, dacă până atunci voi reuși să câștig câteva meciuri o să am o șansă în plus. Dar, mi-aș dori tare mult!”

Simona nu are încă un antrenor, dar este sfătuită de Darren Cahill. Neoficial, însă, pentru că australianul este, în acest moment, sub contract cu un alt sportiv.

„Este o decizie istorică, o decizie revoluționară, nu doar în tenis”. Reacții după verdictul TAS în cazul Simona Halep

Știrea că suspendarea pentru dopaj a Simonei Halep a fost redusă TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv) de la 4 ani la doar 9 luni a făcut ocolul planetei și a generat un val de reacții în lumea sportului.

Consiliată de Cahill, ea are deja o strategie pentru următoarele meciuri.

Daniel Chican, jurnalist TVR: „După părerea mea, cred că la Miami va apela la un sparring partner, ea de asta are nevoie în primul rând. Nu a uitat să joace tenis, nu a uitat tactica, nu a uitat strategia. După Miami cred că adoptă o cu totul altă strategie și de la 1 aprilie va juca pe zgura verde din America, deci va rămâne în Florida, la Charlston, iar în săptămâna viitoare după acest turneu sigur va juca pentru România în barajul contra Ucrainei.”

Halep nu exclude posibilitatea de a da în judecată Agenția de Integritate a Tenisului.

The post Fostul şef al Agenţiei Naţionale Anti-Doping, despre cazul Simona Halep: Sunt dezamăgit că nimeni din staff-ul ei nu a fost sancţionat appeared first on tvrinfo.ro.

„}]] 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri