Caută
Close this search box.

ISIS revendică responsabilitatea pentru atacul terorist de la sala de concerte din Moscova, unde peste 60 de persoane au murit

Gruparea jihadistă Stat Islamic (ISIS) a revendicat responsabilitatea pentru atacul terorist de vineri, 22 martie, de la sala de concerte Crocus City Hall, din apropierea Moscovei, care s-a soldat cu cel puțin 60 de morți și peste 100 de răniți, scrie CNN.

Gruparea teroristă și-a asumat întreaga responsabilitate pentru atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall într-o scurtă declarație publicată vineri, pe Telegram, de agenția de știri Amaq, afiliată ISIS. Revendicarea nu a fost susținută de dovezi.

Indivizii înarmați „au deschis focul cu arme automate” și „au aruncat o grenadă sau o bombă incendiară, ceea ce a declanșat un incendiu”. Apoi „ar fi fugit cu o mașină Renault albă”, informează agenția de stat RIA Novosti.

Presa de stat Russia 24 a relatat că acoperișul locației aproape că s-a prăbușit.

Incendiul a fost în mare parte controlat șase ore mai târziu. „Există încă câteva focare de incendiu, dar focul a fost în mare parte eliminat”, declara guvernatorul Moscovei, Andrey Vorobyov, pe Telegram.

SUA a avertizat Moscova în martie cu privire la un posibil atentat împotriva unor „mari adunări”, a declarat vineri Casa Albă, la câteva ore după atentat.

„La începutul acestei luni, guvernul american a avut informaţii despre proiectul unui atentat terorist la Moscova, posibil vizând adunări mari, inclusiv concerte, iar Washingtonul a împărtăşit aceste informaţii cu autorităţile ruse”, a declarat Adrienne Watson, purtătoare de cuvânt a Consiliului de Securitate Națională de la Casa Albă, scrie Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri