Caută
Close this search box.

Karl Nehammer la Congresul PPE de la București: „E urgentă implementarea procedurilor rapide de azil și a repatrierii celor care se află ilegal în UE”

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a transmis joi în cadrul Congresului PPE că migrația ilegală trebuie stopată în UE și a atras atenția că protecția granițelor trebuie finanțată și că este nevoie de proceduri de azil rapid implementate.

„Nouă ne trebuie apărare la granițele externe. Colegul meu finlandez a spus, Finlanda este amenințată de migrația ilegală din Federația Rusă. Trebuie să luăm aceste preocupări în serios și trebuie să luăm în serios granițele externe și să oferim asistență la graniță. Acele granițe au nevoie de finanțare pentru a finanța protecția lor, avem nevoie de proceduri de azil rapid implementate și trebuie să ne asigurăm că cei care se află ilegal pe teritoriul UE sunt repatriați”, a declarat Nehammer.

Nehammer, potrivit B1, a vorbit și despre efectele războiului din Ucraina: „Avem încă o dată război pe teritoriul european. Federația Rusă a atacat Ucraina și a fost corect ca UE să stea alături de poporul ucrainean, noi îi vom sprijini în continuare. Austria este un stat neutru dar nu înseamnă să ai opinie, o poziție. Războiul este o crimă și sancțiunile sunt necesare. Solidaritatea și asistența pentru Ucraina este o datorie umană”.

Citește și: La Congresul PPE, austriecii au votat pentru manifestul privind aderarea României la Schengen

Potrivit cancelarului austriac, UE se află într-o poziție dificilă la nivel global, din cauza reglementărilor excesive care îi reduc competitivitatea: „Anul acesta, 2024, va fi un an istoric. Vom avea multe alegeri de făcut. UE se află într-o poziție dificilă. Avem concurență acerbă dacă ne uităm la SUA, China. America Latină. Noi trebuie să ne facem temele. Trebuie să vedem cum putem îmbunătăți această Europă. Dacă călătorești și vorbești cu oamnei peste tot în lume vei afla opinii diferite despre UE. Auzim că SUA este inovatoare, că China este văzută ca o țară de producție, iar UE este văzută ca o entitate bună doar la regulamente. Noi trebuie să scăpăm de birocrație, astfel încât inovația și cercetarea să marcheze viitorul nostru, nu prohibiția și politicile. Dacă vrem să facem față concurenței mondiale pentru că noi trebuie să exportăm, produsele noastre trebuie să poată fi cumpărate peste tot în lume, trebuie să impulsionăm producția, să creăm condițiile pentru producție, producția trebuie să fie marca UE. Cei care doresc să producă să poată face acest lucru, să li se permită, să li se faciliteze activitatea”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri