Caută
Close this search box.

Ministrul Afacerilor Externe din Republica Moldova, răspuns pentru Lavrov: Țara care închide în închisori politicienii din opoziție și îi omoară, atacă nejustificat vecinii, nu poate oferi lumii nimic decât sânge și durere

„Ministrul Lavrov și regimul de la Kremlin nu are niciun drept moral de a ține lecții despre democrație și libertate. Țara care închide în închisori politicienii din opoziție și îi omoară, atacă nejustificat vecinii, nu poate oferi lumii nimic decât sânge și durere,” a scris ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, pe rețelele de socializare.

„Reamintim ministrului Lavrov, că în Republica Moldova politicienii sunt aleși în cadrul unor procese electorale libere și transparente, recunoscute internațional, unde fiecare candidat beneficiază de drepturi egale, spațiu adecvat pentru campanie și posibilitatea de interacțiune directă cu alegătorii,” a scris oficialul. Totodată, Mihai Popșoi a menționat că este important ca ministrul Lavrov să se informeze corect despre situația din regiunea transnistreană, unde peste 70% din producția și serviciile locale sunt exportate către statele membre ale Uniunii Europene.

Serghei Lavrov: Regimul care s-a instalat la Chișinău merge pe urmele regimului de la Kiev

Ministrul Afacerilor Externe de la Moscova, Serghei Lavrov, amenință Chișinăul și numește autoritățile Republicii Moldova „regim”

Șeful diplomației R. Moldova Mihai Popșoi a scris că Republica Moldova este un stat democratic pentru care libertatea și respectarea drepturilor omului sunt valori fundamentale. „Construim un viitor european pentru toți cetățenii noștri, indiferent de limbă și etnie, pentru a trăi în pace și prosperitate”.

La 28 februarie, aşa zisul congres al deputaţilor din Tiraspol a votat o rezoluție în care se invocă presiuni, inclusiv economice și sociale, din partea autorităților Republicii Moldova.

Administrația separatistă transnistreană a spus că va cere Federației Ruse să protejeze regiunea, fără a preciza cum. Rezoluţia separatiştilor a fost aprobată cu unanimitate, în aplauzele participanţilor.

The post Ministrul Afacerilor Externe din Republica Moldova, răspuns pentru Lavrov: Țara care închide în închisori politicienii din opoziție și îi omoară, atacă nejustificat vecinii, nu poate oferi lumii nimic decât sânge și durere appeared first on tvrinfo.ro.

„}]]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri