Caută
Close this search box.

Noi acuzații de la familia femeii care a murit arsă la spitalul din Ploiești, după ce un angajat a lucrat cu flexul în timp ce ea era conectată la oxigen

ploieşti

Familia pacientei moarte săptămâna trecută în incendiul de la spitalul din Ploiești aduce acuzații dure. Atenţie, urmează informaţii care vă pot afecta emoţional! Rudele susțin că alți bolnavi internați au fost mutați din saloane înainte ca muncitorii să înceapă lucrările la sistemul de termoficare. Nu și femeia de 83 de ani, care era în comă și conectată la aparatul de oxigen. Familia își caută dreptatea în justiție, în timp ce poliția cercetează fapte de ucidere din culpă.

Ce se aude este oxigenul, da? Practic, au mutat patul şi au pregătit front de lucru pentru a tăia ţevile alea.

Familia femeii de 83 de ani susţine că angajaţii spitalului au pregătit salonul în care era internată pacienta pentru muncitorii care urmau să lucreze la țevile de la instalația de termoficare. Numai că nu așa cum ar fi trebuit.

Patul a fost mutat lângă perete, dar nu a fost scos cu totul din salon, așa cum s-a întâmplat în cazul altor bolnavi. Iar asta în condițiile în care femeia era conectată la oxigen.

Bogdan Constantinescu, ginerele victimei: Femeia dormea, dar se vede cum patul era deplasat. Taie atsfel încât să se creeze o zonă de lucru, unde lăsaseră moațele de la țevile de căldură pentru a putea lucra. Asistenta de la momentul repsectiv a încuviințat lucrul la țevile respective.

Dana Constantinescu, fiica victimei: Nu s-au tăiat numai la mama. Ceilalți pacienți au fost evacuați. Numai salonul lui mama nu a fost evacuat. Au zis că era într-o stare gravă, în comă, și nu avea cum să reacționeze.  

Familia a intentat proces spitalului și își caută dreptatea în justiție. Și poliția face propria investigație, pentru ucidere din culpă.

Conducerea spitalului a anunțat că este în curs o anchetă internă pentru a stabili cine și în ce condiții a permis accesul muncitorului fără ca salonul să fie evacuat.

Bogdan Nica, manager Spitalul Județean de Urgență Ploiești: Personalul medical este nepregătit. Erau asistenți, infirmiere care au văzut. Este inadmisibil să lași un muncitor să lucreze într-un salon cu pacient. Toți o să răspundă, o să răspundem conform atribuțiilor din fișa de post, inclusiv pompierul care era angajat și trebuia să prevină orice riscuri.

Concluziile preliminare ale Inspectoratului Teritorial de Muncă arată că au fost mai multe nereguli în timpul lucrărilor la instalația de termoficare a spitalului. Specialiștii continuă cercetările.

Citește și: Pacienta arsă în Spitalul Judeţean Ploieşti după ce un angajat a lucrat cu flexul în apropierea patului ei a murit

The post Noi acuzații de la familia femeii care a murit arsă la spitalul din Ploiești, după ce un angajat a lucrat cu felxul, în timp ce ea era conectată la oxigen appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri