Caută
Close this search box.

Novo, companie pharma, surclasează Tesla, cu medicamente pentru obezitate

Novo, companie pharma, surclasează Tesla, pe medicamente pentru obezitate

Concernul Novo, mare companie din piaţa pharma, a surclasat Tesla, cu producţia de medicamente pentru obezitate.

Novo Nordisk a deschis o nouă filă, depășind Tesla Inc, în evaluarea sa de pieță, după ce producătorul popularului medicament pentru pierderea în greutate Wegovy a anunțat date pozitive, privind studiile timpurii pentru un nou medicament de obezitate foarte așteptat.

Acțiunile au crescut cu peste 8%, pentru a înregistra valori maxime, propulsând Novo Nordisk în clasamentul global, ca a 12-a cea mai valoroasă companie, după ce le-a propus investitorilor o versiune experimentală de amicretină, cu care participanții la program au pierdut 13,1% din greutatea lor, după 12 săptămâni de terapie.

Aceasta se compară cu o pierdere în greutate de aproximativ 6%, după 12 săptămâni, și 15%, după 68 de săptămâni, în studiile pentru medicamentul Wegovy, medicamentul Novo de obezitate care a rupt piaţa de profil.

Investitorii au salutat știrea, indicând că Novo avea mai multe gloanţe pe ţeavă, dincolo de Wegovy. Acțiunile Novo Nordisk au crescut de la lansarea injecțiilor săptămânale în Statele Unite, în anul 2021.

Acțiunile Novo au crescut de peste trei ori, din iunie 2021, când a lansat Wegovy în Statele Unite, anul trecut devenind cea mai valoroasă companie cotată, provenită din Europa, înaintea LVMH.

Joi, evaluarea sa de piață a atins 566 de miliarde de dolari, înaintea Tesla și Visa (V.N), ceea ce deschide o nouă filă, conform datelor LSEG, citate de Reuters.

„Novo a precizat că molecula de amicretină va forma probabil fundamentul creșterii rapide a companiei”, în continuare, a spus analistul Seamus Fernandez Guggenheim.

Aproape jumătate din evaluarea actuală a Novo se bazează pe noi medicamente experimentale, cum ar fi amicretina, conform calculelor analiștilor Berenberg, de săptămâna trecută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri