Caută
Close this search box.

Raiduri israeliene asupra unor obiective Hezbollah în apropiere de Damasc

Raiduri israeliene au vizat marţi dimineaţa depozite de arme ale grupării Hezbollah libaneze în apropiere de capitala Siriei, Damasc, pentru a doua oară în 48 de ore, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP.

Potrivit ONG-ului cu sediul în Marea Britanie, care dispune de o vastă reţea de surse în Siria, atacurile „au vizat depozite de arme ale Hezbollah din regiunea Yabrud”, lângă Damasc, „distrugându-le şi provocând un incendiu”.

Raidurile nu au făcut victime, potrivit OSDO.

La rândul său, o sursă militară citată de presa oficială siriană a afirmat că „inamicul israelian a efectuat o agresiune aeriană din Golanul ocupat, care a vizat mai multe poziţii militare” în regiunea Damasc.

Ea a adăugat că DCA siriană (apărarea antiaeriană) a intrat în acţiune şi „a doborât mai multe rachete”.

Armata israeliană a lansat sute de lovituri aeriene în Siria de la începutul războiului civil în ţara vecină în 2011, vizând în special grupuri pro-iraniene, inclusiv Hezbollah (mişcarea islamistă şiită libaneză), care luptă alături de regimul de la Damasc.

Ea şi-a intensificat atacurile de la începutul războiului din Gaza, în octombrie 2023, între Israel şi Hamas-ul palestinian.

Armata israeliană a anunţat săptămâna trecută că a lovit „circa 4.500 de ţinte ale Hezbollah” în Liban şi Siria, dintre care „mai mult de 1.200” prin lovituri aeriene, de la începutul războiului în Fâşia Gaza.

The post Raiduri israeliene asupra unor obiective Hezbollah în apropiere de Damasc appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri