Caută
Close this search box.

SUA, investiţii majore în cyberwar, pentru contracarea Chinei şi Rusiei

SUA, investiţii majore în cyberwar, pentru contracarea Chinei şi Rusiei

SUA trebuie să investească masiv în apărare, în contextul provocărilor actuale în domeniul cibernetic, maritim, aerian și spațial, precum și al amenințărilor semnificative din partea Chinei și a Rusiei.

Acest lucru a fost discutat în timpul unei audieri în Senatul SUA cu privire la strategia țării pe fondul provocărilor de securitate globală.

Senatorul democrat Jack Reed, care prezidează Comisia pentru forțele armate din Senatul SUA, a subliniat că intențiile președintelui rus Vladimir Putin de a restaura imperiul sovietic înseamnă în mod inevitabil o posibilă ciocnire cu NATO.

Prin urmare, a spus el, este necesar să se regândească strategia SUA și să se mărească investițiile în securitate, deoarece nu numai că riscurile au crescut, dar și tehnologiile de ultimă oră s-au dezvoltat semnificativ.

În plus, cele mai multe dintre acestea se află ”în afara” Departamentului Apararii (DoD), astfel încât cooperarea cu sectorul comercial este importantă, a spus el în timpul audierii.

,,Continuăm să le cerem militarilor noștri să facă prea multe cu prea puțin, iar acest lucru trebuie să se schimbe”, a declarat senatorul republican Roger Wicker, conform DefenseNews:

„Avem nevoie de mai multe submarine. Avem nevoie de mai multe nave amfibii, trebuie să oferim trupelor noastre mai multe capacități de supraveghere și recunoaștere. Avem nevoie de mai multe torpile, avem nevoie de mai multe rachete de atac Tomahawk și avem nevoie de toate aceste lucruri chiar acum”.

Experții invitați la audiere și-au prezentat propria viziune asupra necesității de schimbare a abordării guvernului american în materie de apărare.

Astfel, Paul Scharre, director al Center for a New American Security (CNAS), a subliniat: „Departamentul Apărării nu poate gestiona tehnologia secolului XXI cu birocrația secolului XX. Peisajul inovației tehnologice s-a schimbat dramatic în ultima jumătate de secol, dar birourile Departamentul Apărării nu au ținut pasul”.

Scharre a cerut oficialilor guvernamentali să ofere Departamentului pentru Apărare resursele necesare pentru a se asigura că Statele Unite continuă să inoveze mai rapid decât concurenții săi, inclusiv prin valorificarea evoluțiilor comerciale pentru a obține avantaje militare.

,,Departamentul Apărării era principalul motor al inovației globale, dar nu mai este cazul”, avertizează Charre.

„În 1962, DoD controla 36% din cheltuielile globale pentru cercetare și dezvoltare și putea să modeleze evoluția tehnologică în întreaga lume. Dar acum controlează doar 3% din cercetarea și dezvoltarea globală”, a precizat expertul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri