Caută
Close this search box.

Acuzaţii grave privind decesele a 20 de pacienți la Secţia ATI a Spitalului Sf. Pantelimon din Capitală. Manager: Au fost decese care nu puteau fi evitate, din analiza preliminară

Update Managerul Spitalului Pantelimon din Bucureşti, Bogdan Socea, a declarat, vineri, că, în urma verificărilor preliminare referitoare la situaţia din Secţia Terapie Intensivă, nu au fost constatate date care să ateste o viciere a tratamentului. El a precizat că decesele înregistrate în unitatea medicală nu puteau fi evitate.

“Conducerea Spitalului Sfântul Pantelimon colaborează cu comisiile de anchetă în această situaţie care s-a ivit, colaborează cu organele de cercetare penală, cu Corpul de Control al ministerului, care este aici în spital şi analizează documentele, cu Colegiul Medicilor care are un reprezentat şi cu comisia internă constituită în spital, comisia de analiză medicală a situaţiei.

Până în momentul de faţă, din analiza preliminară, nu s-au constatat date care să ateste o viciere a tratamentului în Secţia de Terapie intensivă. Nu au fost sesizări anterioare la niciunul dintre organismele menţionate şi nici la comisiile spitalului cu privire la posibile nereguli în secţia de ATI. Suntem foarte preocupaţi de siguranţa pacientului şi pacienţii sunt trataţi la noi în siguranţă. Medicii ATI, ca şi toţi medicii spitalului, depun toate eforturile pentru a reuşi cu fiecare caz în parte, tratatăm fiecare bolnav în parte. Nu este o statistică, dar sigur interpretările şi cifrele ne ajută şi ele, fiecare deces este important şi ne pare rău pentru aceste decese, însă, au fost decese care nu puteau fi evitate din analiza preliminară. Comisia internă s-a constituit, analizează situaţia cu cât mai mare rapiditate, miercuri vom avea raportul final”, a declarat, vineri, Bogdan Socea.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri că va fi făcută o statistică, dacă au existat la Spitalul Pantelimon sau la alte spitale şi acumulări de cazuri, de decese, pe perioade mai scurte de timp. Ministrul s-a aflat vineri la unitatea sanitară, vizată de o anchetă după acuzaţii privind decesul a 20 de pacienţi n urma administrării incorecte a unei substanţe. Rafila a avut un moment de nervozitate și a răbufnit: lăsaţi-ne să ne facem treaba!

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat vineri, înainte de vizita la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon Bucureşti, că ancheta în cazul deceselor din acest spital este abia la început. El a precizat că va sta de vorbă cu echipa de control, cu managementul spitalului Sf. Pantelimon pentru că vrea să ştie exact cum se desfăşoară activitatea în secţia de terapie intensivă şi dacă sunt elemente care pot să pună sub îndoială calitatea actului medical.

”Abia acum a început această investigaţie, lăsaţi-ne să ne facem treaba. Vreţi nişte rezultate credibile, nu care să fie discutabile, şi noi vrem acelaşi lucru. Lucrăm cât putem de repede, nu vreau să ne facem angajamente, prefer să vă dau informaţii”, a spus ministrul înainte de vizita la spital.

”Eu, fără să fiu specialist în Terapie Intensivă, pot să vă spun că şi în pandemie şi în cazul sezoanelor de viroze respiratorii există anumite săptămâni când, la nivel naţional, se înregistrează un număr mai mare de decese, dar o să vedem la ce spital şi eventual, comparativ cu alte spitale de urgenţă, pentru că trebuie să compari acelaşi tip de spital”, a mai spus Rafila.

Ministrul a menţionat că nu poţi să compari un spital care nu este de urgenţă şi cu monospecialitate cu un spital de urgenţă şi ca număr de pacienţi,

”Trebuie să facem comparaţii care să fie sustenabile”, a precizat el. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că, vineri dimineaţă, Corpul de Control al ministrului Sănătăţii va fi la Spitalul ”Sfântul Pantelimon”, unde 20 de pacienţi şi-ar fi pierdut viaţa în urma administrării incorecte a unei substanţe. El a precizat că echipa de control de la Ministerul Sănătăţii va fi însoţită de un reprezentant al Colegiului Medicilor. De asemenea, Rafila a menţionat că şi managerul unităţii medicale a dispus o anchetă în acest caz.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, joi, că trimite Corpul de Control la Spitalul Clinic de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” Bucureşti, după ce un asistent medical a sesizat că 20 de pacienţi ar fi murit din cauza administrării necorespunzătoare a unui medicament.
Conducerea Spitalului ”Sfântul Pantelimon” din Capitală a deschis o anchetă internă după acuzaţiile că 20 de pacienţi internaţi la Terapie Intensivă au murit, în decurs de patru zile, din cauză că unii dintre medici ar fi dispus scăderea dozei de noradrenalină administrată celor care nevoie de acest medicament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri