Caută
Close this search box.

Anchetă la Spitalul Sfântul Pantelimon din București: Decese suspecte la secția de terapie intensivă, survenite în urma unei decizii medicale

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat pentru Antena 3 că va trimite Corpul de Control să verifice dacă se confirmă sau nu un val de morți suspecte la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Sf. Pantelimon din Sectorul 2 al Capitalei, a transmis, miercuri, postul de televiziune.

Verificările vin după ce jurnaliștii de la cetățeanul.net au publicat o știre în care afirmă că medici din cadrul secției Anestezie Terapie Intensivă (ATI) ar fi micșorat deliberat doza dintr-o substanță care are rolul de a ține pacienții în viață. „Surse din spital spun că, în doar două zile, de joi, 4 aprilie, până sâmbătă dimineață, ar fi murit în acest mod aproape 20 de pacienți”, se arată în știrea menționată.

Practic, la toți acești pacienți le-a fost scăzută noradrenalina, serul care îi ținea în viață. De fiecare dată, medicii au fost cei care au făcut asta. Spuneau asistentelor că, la pacienți care aveau prescrisă în foaia de observație administrarea a 15 sau 20 mg de noradrenalină, să le micșoreze doza la doar 1 miligram. Asistentele au refuzat, așa că medicii au micșorat dozele chiar ei, spune personalul medical din spital.

Conform Antena 3, cazul a fost reclamat și la procuratură, existând deja o sesizare înaintată Parchetului de pe lângă Tribunalul București. Conducerea spitalului Sf. Pantelimon a confirmat pentru Antena 3 că va pune la dispoziția organelor de anchetă toate informațiile solicitate.

Dosar penal deschis de Parchet după o sesizare prin e-mail. Autorul reclama reducerea dozei de Noradrenalină, care ar fi provocat 20 de decese în trei zile

Parchetul Tribunalului București a deschis dosar penal în acest caz pentru infracțiunea de omor.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului, Alexandru Anghel, a declarat pentru HotNews.ro că instituția a primit o sesizare prin e-mail, apoi procurorii au luat legătura cu persoana respectivă. Aceasta a reclamat că în perioada 4-7 aprilie la Secția ATI a Spitalului Pantelimon ar fi murit 20 de pacienți.

Cel care a făcut sesizarea a susținut că decesele au fost cauzate de reducerea dozei de Noradrenalină, a mai precizat procurorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri