Caută
Close this search box.

Alina Gorghiu: Declaraţiile preotului din Valea Plopului sunt de Ev Mediu şi o invitaţie la viol

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a afirmat, vineri, că declaraţiile preotului de la Valea Plopului sunt „de Ev Mediu” şi „o invitaţie la viol”.

„Nu e doar o declaraţie neinspirată, e o invitaţie la viol! Oameni buni, genul ăsta de declaraţie e de Ev Mediu, şocantă! Preotul din localitatea Valea Plopului a spus că şi ‘fetele abuzate sexual trebuie să facă închisoare, pentru că sunt frumoase’, nu doar agresorii, săracii. Afirmaţia asta trebuie sancţionată ferm la nivel public, nu trecută sub tăcere, pentru că din acest motiv – ‘tăcerea’ – încă sunt destui români care consideră că asta e, poate şi violul era justificat fiindcă fusta era prea scurtă sau e normal să-ţi mai iei o palmă de la ‘bărbat’”, a scris Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Ea a adăugat că o astfel de declaraţie „subminează” sistemul de justiţie.

„Un preot este o persoană cu influenţă la nivelul comunităţii şi o astfel de afirmaţie este inacceptabilă. Sub nicio formă, în nicio circumstanţă, violul nu este permis, justificat şi sub nicio formă nu putem vorbi vreodată de o vină a victimei! Nu reacţionez numai în calitate de cetăţean simplu, de femeie, dar şi în calitate de ministru al Justiţiei pentru că o astfel de declaraţie subminează sistemul de justiţie pe care ne străduim atât de mult, zi de zi, să-l facem cât mai credibil. Nu, în România şi în niciun stat normal la cap nu se va face vreodată închisoare pentru că ‘eşti prea frumoasă’ şi din acest motiv, chipurile, ai fost victima unei agresiuni sexuale”, a subliniat Alina Gorghiu.

The post Alina Gorghiu: Declaraţiile preotului din Valea Plopului sunt de Ev Mediu şi o invitaţie la viol appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri