Caută
Close this search box.

Amenzi pentru materiale pirotehnice la Petrolul Ploieşti – UTA Arad

Amenzi pentru materiale pirotehnice la Petrolul Ploieşti - UTA Arad

Zeci de materiale pirotehnice au fost depistate luni seară, de jandarmi, la meciul dintre Petrolul Ploieşti şi UTA Arad.

Potrivit datelor comunicate de Gruparea de Jandarmi Mobilă Ploieşti, în minutul 20 al partidei care se desfăşura pe stadionul „Ilie Oană”, considerată cu grad mediu de risc, suporterii galeriei echipei gazdă – facţiunea Knot, dispuşi în peluza a II-a a stadionului, sub pretextul celebrării unui moment important din istoria galeriei, au desfăşurat un banner de mari dimensiuni agreat de organizatorul jocului sportiv, la adăpostul căruia au aprins mai multe articole pirotehnice.

„Pentru prevenirea izbucnirii unui incendiu şi stoparea activităţii nelegale a suporterilor s-a intervenit cu o subunitate de jandarmi, care, în urma verificărilor efectuate, au depistat un suporter ce avea asupra sa articole pirotehnice, precum şi mai multe asemenea obiecte abandonate în locul respectiv (peste 40 în total).

Persoana în cauză a fost extrasă din galerie, fiindu-i întocmite acte de sesizare a organelor de cercetare penală pentru deţinerea fără drept de materiale pirotehnice, sub regimul Legii nr. 126/1995”, conform Agerpres.

De asemenea, au fost aplicate mai multe sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.900 de lei.

Două dintre acestea au fost date organizatorului şi unui reprezentant al firmei de securitate, pentru neluarea măsurilor de control specifice în vederea împiedicării introducerii în stadion a materialelor interzise.

În continuare se fac verificări pentru identificarea tuturor celor care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun, precizează Gruparea de Jandarmi Mobilă Ploieşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri