Caută
Close this search box.

Anchetă fără sancțiuni la Spitalul Sf. Pantelimon / Concluziile oficiale, insuficiente pentru rudele pacienților morți / Reprezentant pacienți: „De ani de zile nu s-a mai investit în pregătirea cadrelor medicale”

Concluziile autorităţilor în legatură cu cele 17 decese din secția ATI de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti au stârnit nedumeriri şi nemulțumiri printre rudele unora dintre pacienţîi morţi. Ministrul Sănătății nu pune la indoială rezultatele verificărilor, care au arătat că toate procedurile au fost respectate. Și anunţă că ancheta amanunţită o face colegiul medicilor. Aceasta ar urmă să fie gata săptămâna viitoare.

Fiica unuia dintre cei 17 pacienţi morți în secția ATI a spitalului Sfântul Pantelimon din Capitală, între 4 și 7 aprilie, spune că răspunsurile oferite de autorități după controalele făcute sunt insuficiente. Concluziile oficiale arată că protocoalele terapeutice au fost respectate şi că nu au fost găsite nereguli în circulaţia fiolelor de noradrenalină.

Claudia Dinu, fiica unui pacient: Nu mi se pare deloc adevărat și dacă e adevărat, vreau să primesc și eu un răspuns de la cineva, de la conducerea spitalului, de la oricine, dacă ei au avut un conflict între ei, medici asistente, de ce au trebuit să îi bage pe membrii familiei noastre

Comisia internă a recomandat măsuri urgente pentru ridicarea nivelului profesional al personalului din AȚI, în special al personalului mediu şi auxiliar. Şi reprezentanţii pacienţilor spun că de ani de zile nu s-a mai investit în pregătirea cadrelor medicale, iar acest lucru se vede.

Radu Gănescu, preşedinte executiv, Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice: Recomandările sunt bune, binevenite, dar trebuie să le facă și cineva, cineva trebuie să se gândească că personalul medical trebuie să își îmbunătățească skill-urile, calitățile și acest lucru nu s-a făcut niciodată în sănătatea din România.

Rafila, după ancheta internă de la Spitalul Sf. Pantelimon: Nu putem trage concluzii pripite printr-un simplu denunț

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că nu are niciun motiv să considere că rezultatele anchetei interne de la Spitalul „Sf. Pantelimon” nu sunt obiective.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii: Decesele nu sunt doar ATI, ci la nivelul spitalului. Au fost 17 în interval de 4 zile și 18 ore, ceea ce e regretabil dpdv că și-au pierdut viața, dar în așa spitale există cazuri grave la care resursele terapeutice nu mai sunt suficiente.

Stocurile de medicamente arată, potirvit anchetei interne, că nu au fost probleme în administrarea de noradrenalină. Medicul Dorel Sandesc, prim-vicepreşedinte al societății române de ATI, spune că acest medicament nu se poate subdoza, tocmai din cauza plajei foarte mare de administare.

Ancheta Colegiului Medicilor ar urmă să fie gata în cursul săptămânii viitoare. Dar cea deschisă de procurori pentru omor, continuă.

Procurorii și polițiștii au deschis o anchetă penală privind acuzațiile de morți suspecte de la spitalul Sfântul Pantelimon. Au fost deja audiați mai mulți medici și asistente. Audierile vor continuă la începutul săptămânii viitoare.

Pe 11 aprilie, la conducerea Spitalului Sfântul Pantelimon a ajuns o sesizare a directorului de îngrijiri, care susținea că a fost anunțat de o asistență de la ATI că 20 de persoane au murit după ce medicii le-ar fi cerut asistentelor să subdozeze noradrenalina.

The post Anchetă la Spitalul Sf. Pantelimon: Concluziile oficiale, insuficiente pentru rudele pacienților morți appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri