Caută
Close this search box.

Atacul Israelului a fost un mesaj clar pentru Teheran

Atacul Israelului a fost un mesaj clar pentru Teheran

Atacul Israelului a fost un mesaj clar pentru Teheran, însă unul bine calibrat pentru a escalada. Este opinia analistului militar Valentin Mateiu.

Comandorul în rezervă este de părere că Ierusalimul a ales ținte apropiate de obiectivele nucleare ale Iranului, în centrul țării, pentru a arăta că poate ajunge oriunde, fără probleme.

Israelienii au ales ţinte militare aflate în centrul Iranului, la peste 1700 de km distanţă. Presa israeliană a scris că armata ar fi folosit avioane, foarte probabil F-35, care au lansat rachete cu rază lungă spre o bază a aviaţiei iraniene de lângă Isfahan, conform TVRInfo.

Cdor.(r.) Valentin Mateiu: A fost demonstraţia vă putem lovi oriunde, oricând. A fost ales special Isfahanul, în opinia mea, pentru că este un centru nuclear deosebit. În apropiere este Natanzul, unde se îmbogăţeşte uraniul, a fost lovită o bază a aviaţiei şi un radiolocator precis.

Analiştii sunt de părere că Israelul şi-a calibrat bine răspunsul astfel încât să nu provoace o nouă replică a Iranului şi să rişte un război în toată regula în regiune.

Cdor.(r.) Valentin Mateiu: Deja au apărut în presă semnale transmise de serviciile de informaţii din regiune în care apare ideea că Iranul nu va răspunde.

În urmă cu aproape o săptămână, Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone şi rachete balistice şi de croazieră.

Ierusalimul a anunţat că 99% dintre acestea au fost interceptate, inclusiv cu ajutorul SUA, Marii Britanii, Franţei, Iordaniei şi Arabiei Saudite.

Doar câteva rachete balistice iraniene au reuşit să lovească în apropierea unei baze aeriene din desertul Negev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri