Caută
Close this search box.

Ciolacu: Decizia să mergem cu propriii candidați a fost dificilă, dar este soluția corectă. De astăzi, dansul în doi s-a terminat! / Reacția celor doi candidați

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a avut o primă reacție după ce PSD și PNL au decis ă meargă cu candidați separați la Primăria Capitalei – Gabriela Firea, respectiv Sebastian Burduja. Tot într-o primă reacție, Gabriela Firea a mulțumit pentru încredere.

Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția #corectă pentru bucureștenii condamnați de patru ani la frig, mizerie, poluare și trafic blocat care, în loc de soluții, aveau de ales acum doar între incompetență și circ! Bucureștiul are nevoie de un om care știe administrație și este capabil să aranjeze încă din prima zi de mandat lucrurile lăsate vraiște de Nicușor Dan. Iar aceasta nu putea fi decât Gabriela Firea, președintele organizației PSD București!” – a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Liderul social democrat i-a mulțumit medicului Cătălin Cîrstoiu „pentru tot efortul depus în această perioadă” și subliniat că „De astăzi, dansul în doi s-a terminat! De astăzi, bucureștenii chiar au ce alege!”

Într-o primă reacție tot pe Facebook, în care a postat aceeași fotografie ca și Marcel Ciolacu, în care apar împreună, Gabriela Firea a mulțumit pentru încredere și a vorbit despre proiecte pe care le are pentru Capitală.

PSD și PNL au decis să nu mai meargă pe mâna medicului Cîrstoiu la Primăria Capitalei și să-i arunce în cursă pe Gabriela Firea și Sebastian Burduja. Argumentul ar fi acela de a încerca să maximizeze electoratele celor două partide.

Decizia de a merge cu doi candidați diferiți, pentru fiecare formațiune în parte, a fost luată după o şedinţă a coaliţiei de guvernare care a durat mai bine de 13 ore şi al cărei subiect a fost analiză privind candidatură doctorului Cătălin Cîrstoiu la funcţia de edil al Bucureștiului.

Potrivit surselor, Coaliția a stabilit că cei doi candidați nu se vor ataca în campanie, ci vor avea o campanie constructivă, centrată pe soluții pentru București. ⁠Candidații pe sectoare rămân comuni, la fel și listele de consilii locale. Este o situație similară cu deciziile luate pentru Bacău si Brașov.

Reacții după anunțul candidaților proprii

Sebastian Burduja, propunerea PNL pentru Primăria București, a declarat că trebuie să meargă mai departe și prezinte bucureștenilor o alternativă, un model liberal de administrație.

Orice zi orice secundă pe care o pierdem în toate aceste cancanuri ”ce a fost, cine a fost” este o zi pierdută pentru bucureșteni și din respect pentru ei trebuie să mergem mai departe și să le prezentăm o alternativă un model liberal de administrație, a spus Burduja.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a reacţionat ironic, marţi, la informaţia că PSD şi PNL propun acum candidaţi separaţi la Primăria Municipiului Bucureşti.

„Decizie grea pentru mafia imobiliară. Campania cui să o finanţeze?”, a scris edilul pe Facebook.

Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL pentru Primăria Capitalei, a declarat marţi că „mazilirea” doctorului Cătălin Cîrstoiu este „blat politic” prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan.

Și președintele Iohannis, aflat în Coreea de Sud, a avut o reacție la ultimele evenimente de pe scena politică. Șeful statului a declarat că nu a vrut să se implice în negocierile din Coaliție privind propunerea pentru candidatura la Primăria Capitalei.

Iohannis a subliniat că a fost informat după ședința de luni noapte și că decizia nu este un mare succes, dar important este să nu existe lupte electorale în interiorul Coaliției care pe urmă s-ar reflecta negativ asupra activității Guvernului.

Nu este un mare succes al coaliției, dar în rest prefer să nu comentez deciziile Coaliției în materie de ales candidați și de felul în care lucrurile se vor poziționa. Știți bine că discuțiile în Coaliție s-au purtat ieri și azi-noapte, din câte am înțeles, deci nu am fost acolo ca să fiu în contact nemijlocit. Am aflat rezultatele, important este ca această soluție, de candidați separați pe București, să nu ducă la niște lupte electorale în interiorul Coaliției care pe urmă s-ar reflecta negativ asupra activității Guvernului, a subliniat președintele.

The post Ciolacu: Decizia să mergem cu propriii candidați a fost dificilă, dar este soluția corectă. De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Gabriela Firea: Mulțumesc pentru încredere! appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri