Caută
Close this search box.

Congresmeni democrați și republicani s-au întâlnit la Kiev cu președintele Zelenski. Senatul SUA este așteptat să voteze ajutorul militar de 60 de miliarde de dolari

În contextul mult-discutatului pachet financiar american pentru Ucraina, mai mulți congresmeni au mers la Kiev pentru întâlniri cu oficiali de rang înalt, inclusiv cu președintele Zelenski. De altfel, Senatul SUA este așteptat să voteze astăzi ajutorul militar de 60 de miliarde de dolari.

Pe lângă infrastructura energetică, Rusia și-a înmulțit operațiunile împotriva instalațiilor de telecomunicații ucrainene. În cel mai recent atac a fost distrus turnul de televiziune de la Harkiv, de aproape 250 de metri înălțime, cu o rachetă de croazieră KH-59.

Nimeni nu a fost rănit, lucrătorii instalației erau deja în buncărul de protecție – dar autoritățile ucrainene amintesc că turnurile de televiziune sunt instalații civile și, potrivit tratatelor internaționale, distrugerea lor constituie crimă de război.

În capitala Kiev, o delegație cu congresmeni ai ambelor partide principale din legislativul american s-a întâlnit cu președintele Zelenski.

Acesta le-a mulțumit lor și întregului popor american pentru alianță și sprijin. Iar congresmenii au amintit importanța extraordinară a pachetului de asistență votat în Congres.

Today, I welcomed a bipartisan delegation of the United States Congress. I am grateful for this visit following a very powerful and critically important decision for us. The people of Ukraine were counting on this decision. We are glad that the United States remains with Ukraine,… pic.twitter.com/wCSbYIjqi9

— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) April 22, 2024

Bill Keating, congresmen democrat: În Camera Reprezentanților nu a existat această procedură în 24 de ani, aproape un sfert de secol, într-un uriaș vot bipartit în ciuda unui Congres divizat, aprobat de 73% dintre membri, și am venit aici ca o delegație bipartită.

Nathaniel Moran, congresmen republican: Este absolut necesar ca aceia care lucrează pentru o lume liberă în care pacea, prosperitatea și stabilitatea cresc pe o bază de democrație și stat de drept, să fim împreună și să respingem opresiunea, agresiunea acestor regimuri autoritare precum Rusia, China, Coreea de Nord și Iran, care au contribuit toate la războiul din Ucraina.

Președintele Zelenski și congresmenii au discutat inclusiv despre confiscarea bunurilor rusești din străinătate și sprijinul acordat Ucrainei în vederea unei posibile viitoare intrări în NATO.

The post Congresmeni democrați și republicani s-au întâlnit la Kiev cu președintele Zelenski. Senatul SUA este așteptat să voteze ajutorul militar de 60 de miliarde de dolari appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri