Caută
Close this search box.

Corturi ridicate de refugiații palestinieni la Rafah, distruse de un atac israelian.”Nu o mai putem duce așa. Moartea a venit după noi aici”

O lovitură a Forțelor aeriene israeliene a distrus la Rafah mai multe corturi ridicate de refugiații palestinieni. Armata israeliană a avertizat în privința atacului iminent și i-a îndemnat pe civili să părăsească zona. Unii dintre ei au fost strămutați de 5 ori de la începutul ostilităților. Nimeni nu a fost rănit, dar civilii au vrut să își spună povestea și să atragă atenția asupra soartei lor.

Un localnic a primit un apel telefonic de avertizare din partea armatei israeliene. I s-a cerut să le spună oamenilor că avioane de luptă sunt gata să lovească în zonă.

Locuitor din Gaza: Ne-au spus să evacuăm, ieri i-am terminat lui cortul. Nu are nici măcar un shekel, l-au adus din Israel în Gaza fără haine. Ieri i-am făcut acest cort, astăzi l-au distrus.

Locuitor din Gaza: Mi-am luat copiii, nu am luat nimic, timpul era foarte scurt. Mi-am luat copiii, soția și nepoții și am plecat. Am așteptat în jur de 15 minute și apoi au atacat, după cum puteți vedea. Cortul a fost vizat, nu știu de ce.

Rafah, ultimul refugiu

Civilii s-au grăbit să se întoarcă să vadă ce a mai rămas din ce au putut să strângă în cele 6 luni de când sunt pe drumuri.

Abu Imad Al Gharblawi, locuitor din Gaza: Trăim în corturi, suntem strămutați din orașul Gaza. Este a cincea strămutare pentru mine. Stăm aici de două luni. Doar stăm aici, normal, nu se întâmplă nimic. Mulți oameni strămutați locuiesc aici, corturi aici, corturi acolo. Un vecin a venit și ne-a avertizat să părăsim zona, ne-am evacuat. Când ne-am întors, am găsit cortul distrus și am descoperit că am pierdut totul. Chiar și puținele lucruri pe care le-am luat de acasă sau pe care le-am cumpărat, chiar și cortul pe care l-am cumpărat. Mi-a luat două-trei luni să mă stabilesc aici, acum totul este distrus și locuim în stradă. Vom rămâne în stradă.

Rafah este ultimul refugiu pentru acești oameni.

Abu Imad Al Gharblawi, locuitor din Gaza: Să se oprească războiul, este suficient. Oamenii sunt obosiți. Nu o mai putem duce așa. Nimeni în lume nu s-a confruntat cu ce ne-am confruntat noi, nici cu strămutarea cu corturile la care am fost forțați, pentru a fugi de moarte. Moartea a venit după noi aici.

Cei mai mulți dintre cei 2,3 milioane de oameni din Fâșia Gaza au fost strămutați de la începutul războiului împotriva grupării teroriste Hamas.

Peste un milion locuiesc acum în adăposturi ale Națiunilor Unite sau în corturi și în cutii de carton, în extremitatea sudică a Fâșiei, la granița cu Egiptul.

The post Corturi ridicate de refugiații palestinieni la Rafah, distruse de un atac israelian.”Nu o mai putem duce așa. Moartea a venit după noi aici” appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri