Caută
Close this search box.

Cum va arăta inovația medicală națională? SANIMED: motorul evoluției în biotehnologie

În România, biotehnologia a început să prindă avânt în ultimii ani, o dată cu creșterea interesului și a investițiilor în acest domeniu fascinant și promițător.

În medicină, biotehnologia reprezintă o sursă inepuizabilă de inovație, fiind folosită pentru dezvoltarea unor noi medicamente și terapii revoluționare, dar și pentru îmbunătățirea diagnosticelor medicale.

De-a lungul timpului, România a fost martora unei evoluții remarcabile în acest domeniu, iar unul dintre pilonii acestei dezvoltări este Centrul de Cercetare și Servicii Inovative în Domeniul Biotehnologiilor Avansate, aparținând SANIMED INTERNATIONAL IMPEX S.R.L. Centrul, condus cu pasiune și devotament de către CĂTĂLIN HIDEG, președintele și fondatorul SANIMED, a devenit un punct de referință în cercetarea și aplicarea biotehnologiilor avansate în România.

 

Cătălin Hideg, fondatorul Sanimed

 

În septembrie 2015,CĂTĂLIN HIDEG împreună cu echipa sa de cercetători au finalizat proiectul ambițios intitulat „Crearea unei unități de cercetare și servicii inovative în domeniul biotehnologiilor avansate”. Proiectul a fost realizat în baza unui contract de finanțare încheiat cu Ministerul Educației Naționale și Ministerul Economiei, și a reprezentat o investiție totală de 59.858.504 lei.

 

Departamentul de analize Fizico Chimice și Structurale

 

Scopul principal al Centrului de Cercetare și Servicii Inovative în Domeniul Biotehnologiilor Avansate a fost de a dezvolta noi biomateriale regenerative prin cercetare proprie și de a constitui laboratoare de referință în domeniu. Dotate cu aparatură de ultimă generație și gestionate de personal specializat, aceste laboratoare au devenit epicentrele inovației și cercetării avansate în biotehnologie.

Eforturile depuse în cadrul acestui proiect au fost recunoscute la nivel academic și de cercetare, fiind considerate una dintre cele mai ambițioase inițiative din domeniul biotehnologiei avansate din România și din Europa de Est. Centrul de cercetare și servicii inovative în domeniul biotehnologiilor avansate, situat în comuna Călugăreni, județul Giurgiu, este astăzi un simbol al excelenței în cercetare și inovare, contribuind semnificativ la avansul științific și la îmbunătățirea sănătății populației.

Acest angajament în dezvoltarea biotehnologiei în România demonstrează că țara noastră se află pe drumul cel bun către un viitor în care inovația medicală și cercetarea științifică vor juca un rol esențial în îmbunătățirea vieții oamenilor și în abordarea unor provocări medicale complexe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri