Caută
Close this search box.

“El e eroul nostru!”. A intrat desculț printre dărâmăturile blocului

“El e eroul nostru!”. A intrat desculț printre dărâmăturile blocului

Dezastrul de miercuri seară dintr-un cartier craiovean a scos la lumină povestea unui adevărat erou. Fără să stea pe gânduri a intrat printre ruinele blocului afectat de explozie pentru a-și salva vecinii care strigau după ajutor. Atenție, urmează detalii și imagini cu impact emoțional!

Ar fi putut muri mai mulți oameni seara trecută, dacă nu ar fi fost Claudiu. Locuința sa este la parterul blocului și explozia l-a surprins în baie.

A ieșit rapid din casă, dar când a văzut dezastrul s-a întors să îi salveze pe cei de sub dărâmături. Strigau după ajutor.

Aproape dezbrăcat și desculț, a reușit să îi scoată în viață pe doi dintre locatari. Vecinii i s-au alăturat când au văzut curajul cu care intră în blocul prăbușit.

Claudiu Vlad, locatar: Am strigat și am început să scoatem de acolo. Am strigat la ei și ne-au răspuns. Atunci am început să intrăm la ei. Erau trei, dar noi doar doi am scos.

El e eroul nostru. Nu a vrut să vorbească deloc. S-a curentat, a intrat desculț. Acum s-a îmbrăcat. Fire peste tot, povestește un vecin.

Au auzit câteva țipete, au intrat, au scos una, două victime, desculț, cu puterile lui, fire pe sus, s-a curentat. Abia ieșise din baie. Mă bucur că a supraviețuit. Nu a putut să scoată decât două victime. Cealaltă victimă nu a putut. Era prinsă bine sub dărâmături.

Pompierii au ajuns rapid. Au reușit să scoată și femeia care rămăsese prinsă, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru ea. Trei persoane rănite au fost transportate la spital. Una dintre victime a rămas internată, are arsuri, dar starea ei este bună.

O cameră de supraveghere din apropiere a surprins momentul tragediei. Era puțin peste ora 21.30, când liniștea cartierului de la marginea Craiovei a fost spartă de o explozie puternică. O parte din bloc s-a dărâmat.

Locuințele de la marginea blocului au dispărut, pur și simplu. Un aragaz, un halat de baie, un prosop de bucătărie și mult moloz. Doar atât a rămas în urmă. Cei 50 de locatari nu se mai pot întoarce acasă până când nu este gata expertiza tehnică. Forțe de ordine se asigură că nimeni nu intră în imobil, conform TVRInfo.

Valentin Nemţaru, inspector, Inspectoratul Judeţean în Construcţii Dolj: Reprezentanți ai Inspectoratului de Stat în Construcții vor stabili dacă această construcție mai e utilizbilă. Noi aseară am interzis utilizarea imobilului.

Autoritățile locale au găsit locuințe temporare pentru locatari. Vor primi alimente și un ajutor de urgență.

Cosmin Gagiu, director, Direcţia de Asistenţă Socială Craiova: Pentru locuințele distruse complet din față, familiile vor fi relocate în apartamente sociale.

Ancheta pompierilor e încă în desfășurare, dar se conturează deja o ipoteză pentru explozia de aseară: cel mai probabil, cauza a fost o acumulare de gaze de la o butelie.

O persoană a murit şi trei au fost rănite în urma exploziei devastatoare. Blocul a fost construit în anii ‘60 pentru nefamiliști și nu era racordat la rețeaua de gaze a orașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri