Caută
Close this search box.

Eurovision 2024. Autoritățile suedeze iau măsuri de securitate fără precedent

Mai sunt câteva săptămâni până la concursul Eurovision, care anul acesta se desfășoară la Malmö, în Suedia. Ca la fiecare ediție, autoritățile se așteaptă la un uriaș aflux de turiști. Spre deosebire de alți ani însă, acum și amenințările de securitate sunt fără precedent.

Pentru autoritățile suedeze, Eurovisionul este eveniment special național – pentru siguranța căruia vor veni și efective de poliție din Danemarca .

Nils Norling, purtător de cuvânt al poliţiei suedeze: Ne așteptăm la aproape 100.000 de vizitatori la Malmö și vom avea o foarte, foarte mare prezență a poliției.

În Suedia au avut loc ample demonstrații pro-palestiniene din cauza războiului din Gaza – dar tot în Suedia câteva persoane au ars exemplare din Coran, în semn de protest față de extremismul islamic, acțiuni care au stârnit furia musulmanilor din toată lumea și care au ridicat nivelul de alertă teroristă.

Autoritățile suedeze nu detaliază care sunt amenințările în prezent – dar pentru sigurana delegațiilor și turiștilor se iau măsuri fără precedent.

Suedia îşi întăreşte apărarea civilă şi adăposturile antiatomice

Guvernul suedez a anunţat joi că va aloca 385 de milioane de coroane suplimentare (33 de milioane de euro) pentru a-şi consolida adăposturile antiatomice, serviciile de urgenţă şi apărarea civilă.

Per Engstrom, comandantul naţional al poliţiei suedeze: Practic, avem (forțele armate) ca sprijin de rezervă pentru anumite situații. Spre exemplu în ceea ce privește supravegherea aeriană. Securitatea informatică este de asemenea o prioritate.

Peter Swartling, şef de operaţiuni, Agenţia Suedeză de Protecţie Civilă: Experții noștri în securitate cibernetică sunt în contact cu autoritățile locale din Malmö, cu poliția și cu organizatorii Televiziunii Suedeze, că să ne pregătim cât mai bine pentru toate problemele ce pot apărea.

Vor beneficia de protecție suplimentară zonele și hotelurile în care vor locui delegațiile naționale și vor exista controale suplimentare acolo unde se așteaptă fluxuri mari de oameni – totuși, autoritățile suedeze fac toate eforturile pentru ca aceste măsuri de securitate fără precedent să nu strice distracția celor veniți la Eurovision. Concursul, la care anul acesta România nu participă, va avea loc pe 7, 9 și 11 mai.

România nu va fi reprezentată anul acesta la Eurovision. Consiliul de Administrație al TVR nu a aprobat participarea

Constrângerile financiare şi dorinţa de a reprezenta România la un nivel performant sunt motivele pentru care Consiliul de Administrație (CA) a decis ca TVR să nu participe la ediţia din acest an a Eurovision Song Contest.

The post Eurovision 2024. Autoritățile suedeze iau măsuri de securitate fără precedent appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri