Caută
Close this search box.

GALERIE FOTO Spitalul pentru copii, ca loc de joacă. Desene pictate special

Spitalul pentru copii, ca loc de joacă

Personajele preferate care îi fac pe cei mici să zâmbească pot fi găsite acum și în cel mai nou spital de copii din Capitală. Gri-ul, albul sau albastrul deschis, culorile folosite de cele mai multe ori în spitale au fost înlocuite în spitalul Gomoiu cu desene, pictate special pentru micii pacienți.

Ambulanţa subacvatică este condusă de un căţel, iar unul dintre pacienţi este un urs. O broască are bască și a devenit polițist, care este urcat pe un peşte. Poate fi oricând începutul unei poveşți pe care un copil o ascultă înainte să adoarmă. Iar idelile de povești vine acum și de la desenele de pe pereți care decorează spitalul Victor Gomoiu din capitală.

Sute de metri pătraţi de picturi au fost executate de artiști elvețieni din 2019 până acum, pentru că momentele petrecute de cei mici în spital să treacă mai uşor. Și multe dintre procedurile medicale pot fi explicate acum și cu ajutorul personajelor pe care le poți întâlni în orice colț pictat.

Guillaume Ozon, artist, Fundaţia Anouk: La fiecare etaj am avut câte o temă diferită. La parter este marea şi cu cât urcăm ajungem în spaţiu. Asta e ideea principală. La fiecare etaj am avut o discuţie cu cei din secţie, că să decidem ce facem, ce au nevoie. Ideea e că desenele să le fie şi lor folositoare.

Maria Enescu, managerul Spitalului Enescu: Am văzut cu câtă teamă vin copiii. Sunt şi eu mamă şi bunică. Şi întotdeauna era o teamă teribilă să aduci copilul la spital. Spitalul arată altfel, copiii nu mai vor să plece când îi externezi. Nu cred că își dau seama că vin la spital neapărat. Ei vin într-un loc de joacă.

Psihologii şi terapeuţii Fundaţiei Ionocenţii aveau de mulţi ani întâlniri cu micii pacienţi din spitalul Gomoiu şi au observat şi ei modul în care s-a schimbat starea copiilor. Fiecare desen a fost gândit pentru a fi la îndemâna oricărui asistent sau medic pentru a crea o poveste pe înțelesul celor mici, conform TVRInfo.

Valentina Maghirescu, director, Fundaţia Inocenţii: Este atât de vizibil şi atât de imbucurător să poți să fii martorul acestei schimbări, încât aduce bucurie. Dacă un adult zâmbeşte când vede un batman reinterpetat cu capul în jos, când încearcă să bea un suc, copilul se destinde, părintele e mai puţin stresat.

Picturile terapeutice au fost realizate din materiale non toxice, în nouă clădire a Spitalului Victor Gomoiu, inaugurată în 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri