Caută
Close this search box.

Iarna s-a întors în Europa, în timp ce în Orientul Mijlociu sunt inundaţii de proporţii. În Oman, şase persoane au murit

Iarna s-a întors în Balcani. În tot spaţiul fost iugoslav ninge sau este lapoviţă. În unele regiuni vântul a bătut chiar şi cu 70 de kilometri pe oră. Asta în timp ce în Orientul Mijlociu sunt inundaţii de proporţii biblice.

Sârbii s-au întors la paltoane după ce termometrele au înregistrat cele mai calde zile de aprilie din istoria măsurătorilor din această ţară.

Meteorologii spun că un front de aer rece care a intrat în Europa a scăzut brusc temperaturile şi a generat lapoviţă şi ninsoarea.

Şi croaţii se confruntă cu acelaşi fenomen. Şoferii au fost cei mai afectaţi mai ales că după două săptămâni de vară în toată regula s-au grăbit să-şi schimbe cauciucurile.

De la 25, la 4 grade Celsius. Vremea s-a răcit brusc, au venit ploile, iar la munte a nins

După două zile cu temperaturi aproape caniculare și aer irespirabil, în ţară pare că s-a întors toamna, iar la munte, chiar iarna.

Cel mai mare oraş din Emiratele Arabe Unite, Dubai, este sub ape după o ploaie care a durat 12 ore. Martorii au descris inundațiile ca fiind de proporții biblice, după ploile echivalente celor care ar căzut într-un an și jumătate. Apele au acoperit pistele aeroportului internaţional, autostrăzile şi străzile din oraş.

Mulţi şi-au abandonat maşinile în drum spre norocul acestei pisicuţe care s-a prins de o portieră până a fost găsită de salvatori.

Creșterea temperaturii medii globale poate duce la ierni mai blânde, cu mai puține episoade cu temperaturi scăzute

Este ceea ce observăm în ultimii ani și în același timp este ceea ce ne arată rezultatele cercetărilor științifice. Astfel, poate părea contraintuitiv faptul că schimbările climatice au ca efect și o creștere a cantității de zăpadă.

Ministerul român de Externe a anunţat că reprezentanţii Consulatului general al României la Dubai au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile aeroportuare și reprezentanții companiilor aeriene, pentru a se asigura că drepturile cetățenilor români sunt respectate în această situație. 

Inundaţii de proporţii şi în deşertul Oman. O viitură extrem de puternică a făcut mai multe maşini un morman. Cel puțin 6 oameni au murit și doi au dispărut luați de ape.

The post Iarna s-a întors în Europa, în timp ce în Orientul Mijlociu sunt inundaţii de proporţii. În Oman, şase persoane au murit appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri