Caută
Close this search box.

Inteligența Artificială, folosită la Jocurile Olimpice. Nadia Comăneci: Va ajuta, dar nu cred că vom putea elimina judecata omului

Inteligența Artificială își face intrare și în lumea Jocurilor Olimpice. Metode personalizate de antrenament sau evaluarea mai rapidă și mai precisă a prestației participanților – sunt doar câteva dintre domeniile în care inteligența artificială va fi de folos sportivilor.

Inteligența artificială își face, oficial, debutul la Jocurile Olimpice de care ne mai despart mai puțin de 100 de zile.

Comitetul Internațional Olimpic și-a prezentat agenda privind folosirea Inteligenței Artificiale la competițiile din Franța.

THOMAS BACH, preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional: În sport, întotdeauna contează datele: rezultate, timpi etc. Iar Jocurile Olimpice au fost întotdeauna punct de refer în dezvoltarea tehnologică. Un exemplu ar fi transmisiile televizate. Această relaţie devine acum şi mai strânsă, fiindcă Inteligenţa Artificială oferă nenumărate posibilităţi.

Potrivit Comitetului Internațional Olimpic, folosirea inteligenței artificiale în lumea sportului este încă fază incipientă. Însă e tot mai prezentă, iar la olimpiada de la Paris va fi testată la scară destul de mare.

Este vorba, printre altele, de metode personalizate de antrenament sau evaluare mai rapidă și mai precisă a prestației sportivilor.

NADIA COMĂNECI, campioană olimpică la gimnastică: Inteligenţa artificială va ajuta, categoric. Dar nu cred că vom putea elimina judecata omului. Gimnastica e foarte complexă. Toate sporturile, toate federaţiile, împreună cu Inteligenţa Artificială, trebuie să pună la punct ceva care să ajute şi să accelereze evaluarea. Dar trebuie să ne asigurăm că totul se face în ritm normal.

Tot cu ajutorul inteligenței artificiale vor fi reperate mai rapid talentele sportive, în orice colț al lumii. Comitetul Internațional Olimpic a încheiat un parteneriat cu o firmă specializată, iar copiii care fac sport într-un cadru organizat vor fi evaluați mai precis grație sistemelor de inteligență artificială, astfel încât să poată fi stabilit potențialul real al fiecăruia.

The post Inteligența Artificială, folosită la Jocurile Olimpice. Nadia Comăneci: Va ajuta, dar nu cred că vom putea elimina judecata omului appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri