Caută
Close this search box.

Iranul a lansat un atac cu drone împotriva Israelului

Israelul şi ţările aliate „au dejucat” atacul iranian împotriva teritoriului său şi au interceptat „99% dintre tirurile” cu rachete şi drone, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, informează AFP şi dpa.

„Atacul iranian a fost dejucat (…). Am interceptat 99% dintre tirurile asupra Israelului”, a declarat contraamiralul Daniel Hagari într-o alocuţiune televizată, după un atac masiv întreprins de Iran, în timpul căruia acesta a lansat peste 200 de drone şi rachete în direcţia Israelului.

Nicio dronă, nicio rachetă „nu a pătruns pe teritoriul Israelului”, în timp ce doar câteva rachete balistice „au pătruns şi au lovit uşor baza de la Nevatim”, a continuat contraamiralul. „Baza este în continuare activă şi pistele sunt utilizate pentru aterizări şi decolări”, a subliniat el.

„Împreună cu SUA şi alţi parteneri, am reuşit să apărăm teritoriul statului Israel”, a declarat la rândul său ministrul apărării israelian Yoav Gallant, precizând că „au fost cauzate foarte puţine pagube”, acesta fiind „rezultatul operaţiunilor remarcabile ale forţelor de apărare israeliene”.

„Campania nu s-a încheiat încă”, a amintit ministrul, după ce a avut o reuniune de urgenţă cu responsabili ai apărării israeliene, relatează Agerpres.

Știrea inițială:

Update Presa de stat din Iran relatează că un al doilea val de drone a fost lansat de Republica Islamică asupra Israelului, scrie The Times of Israel.

Mai multe drone au fost văzute zburând din direcţia Iranului deasupra provinciei irakiene Sulaymaniya, au afirmat trei surse de securitate citate de Reuters.

„Zeci de drone au fost văzute zburând dinspre Iran în direcţia Israelului deasupra spaţiului aerian irakian”, au spus două surse de securitate irakiene pentru Reuters.

Irakul a anunţat, de asemenea, închiderea spaţiului său aerian şi suspendarea întregului trafic aerian în cursul zilei de astăzi, a declarat Ministerul irakian al Transporturilor pentru agenţia de presă de stat a ţării, potrivit News.ro.

Anterior, Iordania anunţase, la rândul ei, închiderea spaţiului aerian, în timp ce armata israeliană a suspendat pentru duminică orice activităţi şcolare.

Iranul a lansat sâmbătă „de pe teritoriul său” un atac cu drone împotriva Israelului, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene într-un discurs televizat, relatează AFP.

„Iranul a lansat drone de pe teritoriul său spre Israel”, a declarat Daniel Hagari la puţin timp după ora 23:00 (20:00 GMT), citat de Agerpres.

Regiunea Orientului Mijlociu şi SUA sunt în alertă în legătură cu un posibil atac din partea Iranului încă din 1 aprilie, când presupuse avioane de război israeliene au bombardat consulatului iranian din Siria.

Sursa foto: en.irna.ir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri