Caută
Close this search box.

Iranul amenință cu o ripostă „rapidă și dură”, dacă Israelul întreprinde vreo acțiune militară împotriva sa

Israelul va riposta după atacul masiv lansat de Iran la sfârșitul săptămânii. Decizia politică a fost luată. Dar, pentru moment, guvernul israelian nu a dat niciun fel de detalii privind acțiunile militare pe care le pregătește. Diplomația israeliana își concentrează eforturile pe o campanie de sancționare internațională a Iranului, astfel încât regimul de la Teheran să nu mai primească elementele de care are nevoie pentru programul sau nuclear.

Regimul de la Teheran amenință cu o ripostă rapidă și dură. Oficiali iranieni afirmă că, în cazul în care Israelul întreprinde vreo acțiune militară împotriva Iranului, răspunsul va fi mult mai dur comparativ cu atacul din noaptea de 13 spre 14 aprilie.

Citește și: Tel Avivul a luat decizia de a ataca „în mod clar și cu forță” Iranul

Hossein Amir-Abdollahian, ministrul iranian de Externe: Dacă regimul israelian face vreo greşeală, de această dată, răspunsul Iranului, aşa cum au anunţat deja comandanţii militari, nu va fi minimal, ci rapid şi sever.

Ar folosi Iranul arme nucleare împotriva Israelului? Ce spun experții

Atacul său ratat cu rachete și tensiunile sporite din Orientul Mijlociu ar putea accelera programul nuclear al Teheranului.

Luni seara, armata israeliană a prezentat cabinetului de război variante de acțiune.

Decizia este luată – Israelul va riposta. Când, cum și unde – rămâne de văzut.

Herzi Halevi, șeful Statului Major al Armatei israeliene: Analizăm paşii pe care îi vom face. După lansarea atâtor rachete, rachete de croazieră și drone asupra Israelului, Iranul va primi un răspuns.

Scenariile care circulă în presa israeliană variază de la atacuri informatice masive, până la lovituri aeriene bine țintite împotriva unor personaje sau instituții emblematice pentru regimul de la Teheran.

Demonstrații pro-palestiniene în SUA. La New York s-a strigat „Moarte Americii”

Suporterii palestinienilor din Statele Unite s-au mobilizat și au organizat proteste în mai multe orașe mari, obiectivul fiind blocarea podurilor și a căilor de acces spre aeroporturi.

Demonstranți pro-palestinieni au blocat Golden Bridge, pe ambele sensuri, iar traficul din San Francisco a fost dat peste cap ore întregi.

Protestatarii acuză Israelul de genocid, iar într-o altă demonstrație pro-palestiniană, la New York, s-a strigat Moarte Americii.

Cât de puternic este Iranul? Alianțele pe care Teheranul le-a construit în întreaga lume

Atunci când rebelii Houthi, o miliție tribală puțin cunoscută în Occident, au luat cu asalt Sanaa în urmă cu un deceniu și l-au alungat pe președintele Yemenului, susținătorii săi din Iran au sărbătorit.

The post Iranul amenință cu o ripostă „rapidă și dură”, dacă Israelul întreprinde vreo acțiune militară împotriva sa appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri