Caută
Close this search box.

Israelul a folosit o rachetă supersonică „Rampage” în atacul din Iran. Poate zbura cu peste 2.000 de kilometri pe oră

Israelul a folosit o rachetă supersonică „Rampage” în atacul din Iran. Potrivit unui raport al presei ebraice, racheta folosită în presupusul atac israelian asupra unei baze militare din apropierea orașului iranian Isfahan în noaptea de joi spre vineri a fost o rachetă aer-sol dezvoltată la nivel local, denumită Rampage.

Radiodifuzorul Kan relatează că racheta „The Rampage” a fost identificată din fotografii și corespunde, de asemenea, cu amploarea pagubelor provocate în timpul atacului.

Racheta de 4,7 metri poate, de asemenea, să se deplaseze cu o viteză supersonică, ceea ce o face dificil de detectat și interceptat cu ajutorul sistemelor de apărare aeriană, cum ar fi Iron Dome, potrivit Times of Israel.
Israelul nu a comentat oficial atacul, în timp ce Iranul a minimalizat incidentul și a insistat că doar trei drone mici – și nicio rachetă – au fost implicate în atacul de la Isfahan.

Rampage cântărește peste o jumătate de tonă și a fost prezentat în 2018, a fost conceput pentru a pătrunde și a distruge zone protejate, cum ar fi buncărele, potrivit producătorilor săi, Israeli Military Industries Systems și Israel Aerospace Industries.

Racheta Rampage a fost proiectată de Israel Aerospace Industries (IAI ) pentru a fi folosită împotriva unor ținte precum „centre de comunicații și de comandă, baze ale forțelor aeriene, centre de întreținere și infrastructură”, potrivit site-ului companiei.

Rampage cântărește 1.250 de kilograme și este descrisă ca fiind „o armă de atac de precizie cu rază lungă de acțiune, aer-sol, fără vizor”. Are capacitatea de a zbura cu peste 2.000 de kilometri pe oră și o rază de acțiune de până la 306 kilometri.

Raportul Kan vine la câteva ore după ce The New York Times a afirmat că presupusul atac israelian asupra apărării aeriene iraniene din apropierea sitului nuclear de la Natanz ar fi folosit o rachetă de înaltă tehnologie care a reușit să eludeze sistemele radar ale Iranului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri