Caută
Close this search box.

Litoralul se pregătește să primească turiștii în minivacanța de 1 Mai

Litoralul se pregătește să primească turiștii în minivacanța de 1 Mai

În mai puțin de trei săptămâni, litoralul va fi, din nou, animat de turiști. Zeci de mii de vizitatori sunt așteptați în minivacanța de 1 Mai și Paște la malul mării, iar hotelierii fac eforturi să pună la punct unitățile de cazare.

Au renovat camerele, au investit în facilități de relaxare și muncesc continuu să fie totul gata până la sfârșitul acestei luni. Costinești și Mamaia sunt stațiunile preferate de turiști, în această perioadă.

Dincolo de petrecerile în cluburi și de festivaluri, turiștii se vor putea relaxa pe plajă, pentru că termometrele vor arăta temperaturi care depășesc 20 de grade Celsius.

În unitățile de cazare de pe litoral au fost mobilizați toți angajații. De la cameriste și până la constructori, toți lucrează de zor. Se pune gresie nouă, se schimbă mochete și se văruiește.

Alina Savu, recepţioneră: „În unele camere am schimbat mocheta de la zero. Avem camere pe care le-am renovat sută la sută. Așteptăm cu drag turiștii. Hotelul îl deschidem pe 30 aprilie.”

Pentru a atrage cât mai mulți turiști, unii hotelieri au investit în spații noi de relaxare.

Oana Năstase, manager hotel: „Cel mai important, avem o bază de terapie SPA și fizioterapie. Ca să creștem facilitățile oferite turiștilor. S-au văruit camere, se face curățenie. Suntem pe ultima sută de metri pentru minivacanța de 1 Mai și Paște.”

Sunt unități de cazare cu rezervări de peste 70 la sută din locuri, dar managerii sunt siguri că se vor ocupa toate. Mulți se decid chiar înainte de 1 Mai.

Prețul minim pe noapte e de puțin peste o sută de lei în Eforie, dar în Mamaia e 350 de lei la un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus, conform TVRInfo.

Ștefan Necula, director agenţie de turism: „Sejurul mediu e de 3,4 zile. Prețul se duce la aproximativ 1400 de lei, în medie, dar include și servicii de masă.”

Mamaia și Costinești rămân preferatele turiștilor la început de sezon. Iar Vama Veche e mereu destinația celor care vor sa se bucure de focuri de tabără și petreceri pe plajă.

Mugur Cristea, hotelier din Vama Veche: „Igienizări, zugrăveli, curățarea piscinelor și grădinilor. Deja din ianuarie am făcut rezervări și va fi plin de 1 Mai, ca în fiecare an.”

Mulți turiști și-au facut rezervare pe litoral pentru Florii.

Ana-Maria Stancu, corespondent TVR: „Turiștii care vor veni în minivacanța de 1 Mai pe litoral se vor putea bucura de plajă și de mare. Asta pentru că temperatura aerului va depăși 20 de grade Celsius, iar temperatura apei mării va atinge 14 grade.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri