Caută
Close this search box.

Locatarii blocului din Craiova afectat de explozie vor să se întoarcă acasă. Experții vor stabili dacă imobilul va mai putea fi locuit

Locatarii blocului din Craiova în care a avut loc o explozie miercuri seara la unul dintre apartamente vor să se întoarcă în casele lor. Oamenii au plecat cu ce au avut pe ei, iar bunurile au rămas în apartamentele afectate de deflagrație. Au fost îndepărtate toate resturile de moloz, iar autoritățile au asigurat zona afectată, ca să nu existe niciun pericol. Acum, anchetele vor stabili dacă blocul mai poate fi locuit.

Oamenii au mers de dimineață la locul exploziei, cu speranța că se vor putea întoarce în apartamente. Mulți au dormit la rude și prieteni, însă nicăieri nu e mai bine ca acasă.

Cu ochii în lacrimi și câteva lucruri înghesuite în plase, oamenii abia așteaptă să se întoarcă în apartamentelor lor, chiar daca le e teamă. Cei mai mulți locuiesc acolo de când s-a construit blocul.

Autoritățile au fost și astăzi la locul exploziei.

Col. Vlăduţ Minciună, prim adjunctul inspectorului şef, ISU Oltenia Dolj: Astăzi se vor termina operațiunile de îndepărtare a elementelor de construcții și a molozului rezultat. Din punctul nostru de vedere acțiunea este încheiată.

Între timp, locatarii așteaptă să fie anunțați dacă se pot întoarce în siguranță în casele lor.

Dan Diaconu, prefectul județului Dolj: Expertul care va face această expertiză trebuie să emită un aviz în care să spună dacă se poate sau nu se poate. Dacă clădirea prezintă sau nu prezintă siguranță.

Alin Gheoca, reprezentant, Inspectoratul de Stat în Construcții Dol: În urma evaluării a reieșit faptul: clădirea prezintă siguranță pentru a fi utilizată, dar până la întocmirea unui raport de expertiză tehnică complet se va realiza o zonă de protecție.

Pentru că blocul nu este racordat la utilități, oamenii sunt ajutați în continuare de autorități.

Cosmin Gagiu, director, Direcţia de Asistenţă Socială, Primăria Craiova: Vom asigura în continuare asistență socială, asistență medicală, hrană pentru următoarele zile, numai să ne spună unde să o aducem, unde să luăm legătura cu ei.

În spital mai este internată doar femeia în casa căreia a avut loc deflagrația. Are arsuri pe 25% din suprafața corpului și a fost transferată în secția de chirurgie plastică.

În explozia de miercuri seară, o persoană a murit, fiica celei internate, și încă trei oameni au fost răniți. Aproximativ 50 de locatari au fost evacuați din imobil.

The post Locatarii blocului din Craiova afectat de explozie vor să se întoarcă acasă. Experții vor stabili dacă imobilul va mai putea fi locuit appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri