Caută
Close this search box.

METEO. Început de săptămână cu temperaturi de vară. De miercuri, vremea se răcește și vin ploile

Luni, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă în toatp țara, chiar călduroasă în jumătatea de sud.

Soarele va străluci în voie pe cer și va încălzi rapid atmosfera, însă din cea de-a doua parte a zilei se vor strânge norii în nordul teritoriului, unde vor fi ploi trecătoare. Vântul se va intensifica în zona montană, iar temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 34 de grade.

În Capitală se va încălzi simțitor și va fi din nou mult mai cald decât în mod obișnuit pentru jumătatea lunii aprilie, așadar ne vom putea bucura de o zi cu temperaturi de vară. Mercurul din termometre va urca până la 32 de grade.

La munte găsim vreme destul de bună, cu toate că spre seară vor fi averse în nordul Carpaților Orientali. Vântul se va simți mai mult pe creste.

Marți, vremea se menține caldă în sud-estul teritoriului, iar în rest temperaturile vor fi în scădere. Incepând cu orele amiezii atmosfera va fi instabilă și se vor strânge norii în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania si Oltenia, unde va ploua și vor fi descărcări electrice. Vor fi condiții de grindină la deal și la munte iar cantitățile de apă vor depăși 20 de l/mp. Vântul va sufla cu putere pe creste cu peste 80 de km/h iar maximele se vor încadra între 21 si 33 de grade.

Chiar dacă începutul de săptămâna ne va aduce vreme extrem de caldă cu temperaturi de vară în majoritatea zonelor, mai ales in sudul și sud-estul țării, situația se schimba de miercuri, valorile termice vor fi în scădere considerabil. Vorbim de ploi, grindină prin unele zone și intensificări ale vântului pe arii extinse.

Vremea în Europa

În Peninsula Iberică și în nord-vestul continentului atmosfera va fi schimbătoare. Sunt anunțate ploi prin unele zone iar temperaturile vor marca o scădere ușoară.

În Peninsula Scandinavă vremea va fi rece, cu precipitații mixte și vânt intens.

În restul continentului, în sud-est găsim timp frumos și va fi semnificativ mai cald decât în mod obișnuit.

The post METEO. Început de săptămână cu temperaturi de vară. De miercuri, vremea se răcește și vin ploile appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri