Caută
Close this search box.

Ministrul Educației, Ligia Deca, anunță că au fost luate măsuri pentru eliminarea erorilor din platforma de corectare a lucrărilor de la examenele naționale

Ministerul Educaţiei anunţă că a rezolvat problemele tehnice din platforma de corectare digitalizată a lucrărilor de la examenele naţionale.

Așa că, în vară, nu ar trebuie să mai apară situaţii precum cele de la simulări, în care răspunsurile la subiecte de tip grilă au fost punctate diferit de profesorii corectori. Platforma a permis acest lucru.

Ligia Deca anunță că toți profesorii care vor participa la corectarea lucrărilor vor primi mai mulți bani decât anul trecut.

În momentul în care al doilea corector întră pe lucrare și introduce o variantă diferită de răspuns decât primul, acesta primește o avertizare, dacă își păstrează punctul de vedere lucrarea se reîntoarce la primul corector pentru a reverifica, deci avem acest pas care, cred eu, ar trebui să ne rezolve imensa majoritate a unor astfel de situații. Oricum ceea ce ne asigură o siguranță sporită, faptul că toți corectorii vor fi în centre de evaluare, ei vor participa a ședințe de instruire, cu subiectele în față, cu baremul în față, a declarat la INFO EDU, Ligia Deca.

Platforma cred că reduce efortul nu îl crește, într-adevăr este o muncă diferită, din anumite puncte de vedere, cert este că noi am crescut anual sumele alocate corectorilor și supraveghetorilor și, in general celor implicați în procesul de evaluare, calculăm impactul bugetar în funcție de calcul care se face pe volumul de muncă, o să facem publice aceste detalii în curând, cert este că va fi o creștere fața de anul trecut, a anunțat ministrul Educației.

The post Ministrul Educației, Ligia Deca, anunță că au fost luate măsuri pentru eliminarea erorilor din platforma de corectare a lucrărilor de la examenele naționale appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri