Caută
Close this search box.

Ministrul rus al Apărării: Am spulberat mitul superiorităţii armelor occidentale

Rusia a spulberat mitul superiorităţii armelor occidentale, sustine ministrul Apărării, Serghei Şoigu, ca răspuns la decizia Statelor Unite de a livra ajutoare militare Ucrainei.

Şoigu a adăugat că trupele ruse vor intensifica atacurile asupra depozitelor ucrainene care adăpostesc arme furnizate de Occident.

Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării: Trupele noastre au inițiativa de-a lungul întregii linii a frontului și continuă să împingă inamicul în afara liniilor ocupate. Militarii ruși au eliberat localitățile Pervomaiske, Bohdanivka și Novomykhailivka din Republica Populară Donețk. Regimul de la Kiev nu a reușit să-și atingă obiectivele în contraofensiva pregătită de instructorii NATO. Militarii noștri au spulberat mitul superiorității armelor occidentale.

În tot acest timp, pachetul de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 61 de miliarde de dolari, va fi examinat de Senatul american, condus de democraţi.

După votul de marți seară, care se asteaptă să fie favorabil, pachetul va ajunge la preşedintele Joe Biden, care a promis că îl va semna rapid.

Apoi, livrările de asistență militară către Ucraina se pot face în doar câteva zile.

De altfel, mai mulţi congresmeni americani au fost deja la Kiev, unde s-au întâlnit cu oficiali de rang înalt şi cu preşedintele Zelenski.

The post Ministrul rus al Apărării: Am spulberat mitul superiorităţii armelor occidentale appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri