Caută
Close this search box.

Nicolae Ciucă: Cătălin Cîrstoiu nu a cerut nimic la schimb pentru a se retrage

Președintele PNL Nicolae Ciucă a explicat cum a ajuns coaliția la varianta unei candidaturi separate la Primaria Capitalei, după retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu din cursa electorală.

“A fost o analiză pe baza datelor despre modul în care evolua candidatul comun ales al Coaliției. În momentul în care s-a identificat faptul că nu ne îndeplinim obiectivul, am considerat că este bine să luăm o decizie care să asigure maximizarea scorului politic la legerile locale, pe deoparte, iar de cealaltă parte considerăm că este important ca alături de mesajele pe care le-am dat legate de echilivru și stabilitate, să facem trecerea de la o campanile negativă la una pozitivă, să le lăsăm bucureștenilor șansa să aleagă între patru candidați. Orice am soluție am fi ales, cu un candidat comun, fie din partea PSD, fie din partea PNL, ar fi maximizat șansele primarului în funcție sau ale candidatului deja înscris, care, așa cum arată sondajele, au șansele cele mai mari și ducea la o confruntare doar între doi candidați. În acest moment putem vorbi despre o resetare a competiției politice și, în felul acesta, electoratele – atât cel liberal cât și cel social-democrat – pot să intre cu o altă speranță. Din perspctiva PNL, venim cu un candidat care este o opțiune nouă, nu diferă de ceilalți pentru că nu este în funcție, nu a lucrat niciodată în administrație la nivel local”, a declarat Nicolae Ciucă.

Sebastian Burduja: Din respect pentru bucureșteni trebuie să mergem mai departe

Liderul PNL a mai spus că medical Cătălin Cîrstoiu nu a solicitat nicio funcție în viitorul guvern:

“Nici nu s-a pus problma (n.red. – să solicite o funcție). A fost o discuție cât se poate de decentă pe cifre. Era clar că nu există nicio speranță să putem să recuperăm, așa că am luat această hotărâre. Nu a cerut absolut nimic. Absolut nimic. Am rămas într-o relație cât se poate de umană. A zis că dacă asta este decizia, foarte bine, așa cum a acceptat candidatura, la fel de bine se și retrage”.

Ciolacu: Decizia să mergem cu propriii candidați e dificilă, dar corectă. Gabriela Firea: Mulțumesc pentru încredere!

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a avut o primă reacție după ce PSD și PNL au decis ă meargă cu candidați separați la Primăria Capitalei – Gabriela Firea, respectiv Sebastian Burduja.

Nicolae Ciucă a precizat că decizia de a merge cu candidți separați la Primăria Generală a Capitalei a fost luată “împreună” pentru că era clar că “nu puteam merge cu un candidat dintr-o formațiune politică sau alta”.

The post Nicolae Ciucă: Cătălin Cîrstoiu nu a cerut nimic la schimb pentru a se retrage appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri