Caută
Close this search box.

O parte din colecția de ceasuri a pilotului de Formula 1 Michael Schumacher va fi scoasă la licitaţie

Opt dintre ceasurile de lux ale legendei Formulei 1 Michael Schumacher vor fi scoase la licitație – și ar putea fi vândute cu peste 4,8 milioane de dolari, scrie CNN.

Potrivit casei de licitații Christie’s, ceasurile rare vor fi expuse la New York între 3 și 5 mai, în weekendul Marelui Premiu de la Miami, înainte de licitația care va avea loc la Geneva, Elveția, pe 13 mai.

Familia Schumacher deține o serie de ceasuri colecționate de campion de-a lungul anilor și, „mai recent, au decis să se despartă de anumite ceasuri ale căror valoare ar putea fi apreciată de colecționari”, a declarat joi pentru CNN șeful departamentului ceasuri de la Christie’s, Remi Guillemin.

„Suntem într-adevăr extrem de fericiți să avem aceste ceasuri și că am putut colabora cu familia”, a adăugat el.

Colecția va face parte din tradiționala licitație de ceasuri rare organizată de Christie’s, constând în piese de epocă și moderne, ceasuri de marcă, precum Audemars Piguet, F.P. Journe și Rolex.

Printre piesele remarcabile din colecţia Schumacher  se numără F.P. Journe Vagabondage 1 din platină, care valorează aproape jumătate din valoarea estimată a întregii colecții. Prețul de vânzare este estimat până la 2,2 milioane de dolari.

Între timp, un ceas Rolex Paul Newman Daytona din oțel inoxidabil este așteptat să se vândă cu până la 440.000 de dolari, iar ceasul Audemars Piguet Royal Oak al lui Schumacher este așteptat să se vândă cu până la 280.000 de dolari.

Ceasul Rolex a fost numit după Daytona International Speedway din Florida, potrivit lui Guillemin, care a descris ceasul ca fiind „unul dintre cele mai emblematice ceasuri pe care Rolex le-a făcut vreodată”.

Cronograful Royal Oak din aur alb a fost comandat ca un cadou personalizat pentru septuplul câștigător al Campionatului Mondial de Formula 1 de la mentorul său și fost CEO de la Ferrari, Jean Todt, potrivit casei de licitații.

Oferit lui Schumacher la Crăciunul din 2003, caracteristicile sale celebrează cele șase victorii în campionat pe care le obținuse până la acea dată, a precizat Christie’s. Cadranul cu registrul de 30 de minute este înconjurat de șase stele, iar pe cadran sunt reprezentate faimoasa emblemă a calului cabrat Ferrari și casca roșie de curse a lui Schumacher.

„Este un ceas unic”, a declarat Guillemin. „Când vezi ceasul de la distanță, știi pur și simplu că este ceva special și că îi vorbește lui Michael Schumacher.”

Ceasul Vagabondage 1 din platină a fost, de asemenea, un cadou din partea lui Todt, dar pentru Crăciunul următor. Astfel, deși are caracteristici similare, cadranul său roșu aprins găzduiește simboluri care reprezintă cel de-al șaptelea campionat pe care Schumacher l-a câștigat pentru el și pentru Ferrari.

Un prototip al ceasului a fost vândut în 2003 în beneficiul Fundației Institutului Creierului din Paris (ICM), la care Schumacher și Todt sunt membri fondatori, potrivit casei de licitații.

„Aceste ceasuri (sunt) pentru oamenii care urmăresc Formula 1, care l-au urmărit, așa cum am făcut-o și eu, pe Michael Schumacher. Este pur și simplu o adevărată piesă. Pe lângă asta, aceste două ceasuri sunt importante pentru orologerie”, a adăugat Guillemin.

Schumacher a suferit un traumatism cranian sever în timpul unui accident de schi în 2013.

De atunci, el nu a mai apărut în public, dar soția sa, Corinna, a declarat într-un documentar Netflix din 2021: „Trăim împreună acasă. Facem terapie. Facem tot ce putem pentru ca Michael să se simtă mai bine și să ne asigurăm că se simte confortabil”.

The post O parte din colecția de ceasuri a pilotului de Formula 1 Michael Schumacher va fi scoasă la licitaţie appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri