Caută
Close this search box.

PNL anunţă că va merge fără PSD în alegerile locale, la Mureş

PNL anunţă că va merge fără PSD în alegerile locale, la Mureş

Preşedintele PNL Mureş, Ciprian Dobre, a anunţat că formaţiunea sa va merge fără PSD, în alegerile locale din 9 iunie, atât la Consiliul Judeţean Mureş, cât şi la Primăria Târgu Mureş, pe motiv că „PSD nu s-a alăturat proiectului candidaţilor comuni”.

„Din păcate, PSD nu s-a alăturat proiectului candidaţilor comuni (…) Aşa cum până la urmă cred că ştie toată lumea, proiectul nostru a fost acela de a veni, pentru Târgu Mureş şi pentru mureşeni, de a veni cu un candidat comun.

Eu cred că prin asta ne-am fi arătat maturitatea şi prin asta am fi arătat că de fapt tot ce este în jurul candidaturii primarului municipiului Târgu Mureş, ce este în jurul candidaturii preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, este în folosul târgumureşenilor, respectiv al mureşenilor”, a afirmat Ciprian Dobre.

El a adăugat că PNL Mureş îi va susţine pe Mara Togănel la preşedinţia Consiliului Judeţean Mureş şi pe Horaţiu Suciu la Primăria Municipiului Târgu Mureş, dar şi că încă mai este optimist că până la urmă se va ajunge la susţinerea unui candidat comun cu PSD.

Liderul PNL Mureş a afirmat că BPN a fost de acord ca liberalii să nu aibă un candidat propriu la Primăria Municipiului Târgu Mureş, „ci să îl susţină pe profesorul universitar Horaţiu Suciu ca independent”.

Aprobarea BPN pentru intrarea în campanie fără Partidul Social Democrat, atât la CJ Mureş, cât şi la nivelul municipiului, susţine Ciprian Dobre, vine după ce a tot fost amânat în discuţiile pe care le-a avut la cel mai înalt nivel cu PSD pentru susţinerea proiectului unui candidat comun la Primăria Târgu Mureş.

„Eu cred că pentru Târgu Mureş, dacă discutăm serios, ca nişte oameni serioşi, şi nu nişte oameni care au alte interese, eu cred că atât târgumureşenii cât şi mureşenii îşi doreau atât de la PNL, dar mai cu seamă de la PSD, să vină şi ei să adere la acest proiect, adică să avem candidat comun (pe Horaţiu Suciu).

Eu cred că de fapt aceasta este cheia în care trebuie să fie abordată această campanie electorală, dar încă o dată: eu sunt încă optimist că toate aceste lucruri încă pot fi atinse”, a mai spus Dobre.

El a adăugat că proiectul susţinerii comune a candidaturii lui Horaţiu Suciu a venit după discuţii cu târgumureşenii şi că, chiar dacă nu îi este indiferent câţi reprezentanţi va avea PNL în Consiliul Local Târgu Mureş, el crede că interesul târgumureşenilor trebuie să primeze, iar acesta este de a avea un om capabil în fruntea urbei.

„Cred că nimeni nu-şi doreşte – şi la Primărie, şi la preşedinţia Consiliului Judeţean Mureş, să mergem toţi cu candidaţii noştri. Aceea ar fi fost calea uşoară. (…) Eu cred că în acest parteneriat contează două părţi: candidatul Horaţiu Suciu şi târgumureşenii. Şi târgumureşenii, să ştiţi că îmi exprim totala încredere că vor înţelege corect şi perfect”, a afirmat acesta, conform Agerpres.

Dobre a menţionat că PNL a fost „absolut transparent” în legătură cu acest proiect politic, care „a avut timp destul să se coacă” din septembrie anul trecut şi până în februarie, când Horaţiu Suciu şi-a anunţat intenţia de a candida.

„Eu am ieşit public, am vorbit public despre proiecţia şi proiectul partidului nostru despre Târgu Mureş. Alegerile vor valida sau invalida acest proiect”, a mai spus liderul PNL Mureş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri